пʼятниця, 14 червня 2013 16:47

Головне питання злиття партій - хто матиме реальний вплив на процеси у політсилі - експерт

Головне питання злиття партій - хто матиме реальний вплив на процеси у політсилі - експерт
Володимир Фесенко. Фото: mair.in.ua

Перша проблема, яка виникне після злиття "Батьківщини" і "Фронту Змін", це суперечки у регіональних осередках обох партій.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко, говорячи про наслідки об'єднання "Батьківщини" з іншими опозиційними партіями, зокрема "Фронтом Змін" Арсенія Яценюка.

"Процеси будуть не простими і суперечливими. Так, наприклад, коли відбуваються об'єднання, традиційно виникає перша проблема: як об'єднати партії на рівні регіональних організацій", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко відповіла депутатам-"заколотникам", яких хочуть виключити з "Батьківщини"

Фесенко додав: "У цьому напрямку ми вже бачимо напругу, при чому з обох боків. З одного боку, керівники багатьох регіональних організацій "Батьківщини" побоюються, що їх посунуть. Невипадкова позиція в цьому плані Одарченка (Юрій Одарченко — керівник київського осередку "Баткьівщини" - ред.): він боїться, що Мартиненко його посуне з посади керівника київської міської організації. Такі побоювання є і в інших регіональних керівників "Батьківщини".

З іншого боку, можуть втратити свої посади на місцях і багато керівників регіональних осередків "Фронту Змін", вважає політолог.

"Є інформація, що серед них теж є певна напруга, не всі задоволені, - зауважив він. - Поки на першій фазі об'єднання це буде головна проблема — саме об'єднання на регіональному рівні, наскільки це органічно відбудеться. Будуть, думаю, демарші, якісь скандали. Це, фактично, неминучо. А далі все рівно буде недовіра до Яценюка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Демократи завжди об'єднуються або перед розстрілом, або перед президентськими виборами" - експерт

Головне, на думку експерта, хто матиме реальний вплив у партії.

"Посади вони якось поділять між собою. А от реальний вплив — хто буде впливати на регіональну мережу, хто впливатиме на місцеву політику - під питанням. Наскільки я розумію, через механізми фракції так чи інакше Яценюк вже впливає на багато напрямків, але все одно залишається проблема розподілу керівних посад в апараті, боротьби амбіцій окремих людей, проблема довіри до Яценюка", - наголосив Фесенко.

Він додав: "Думаю, що і Тимошенко не повністю довіряє Арсенію Петровича. Вона буде формувати чинники стримування і противаги Яценюку. Інша річ — як це їй вдасться зробити. Думаю, прихована боротьба за вплив на партійний апарат буде відбуватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції "просто продовжують чубитися за свої меркантильні інтереси" - Зубанов

"Головна проблема, як на мене, буде вже після президентських виборів. Якщо Юля повернеться, то постане питання: як вони все це поділять. Але це вже буде після 2015 року", - підкреслив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Головне питання злиття партій - хто матиме реальний вплив на процеси у політсилі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути