пʼятниця, 14 червня 2013 14:11

Було б цікавіше, якби об'єдналися "Батьківщина" і УДАР чи "Свобода" - експерт про з'їзд партії

Було б цікавіше, якби об'єдналися "Батьківщина" і УДАР чи "Свобода" - експерт про з'їзд партії
Сергій Таран. Фото: ua.golos.ua

Приєднання кількох партій до "Батьківщини" на політичний розклад у країні не вплине.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, говорячи про майбутній з'їзд партії "Батьківщина".

На ньому має відбутися злиття опозиційних партій. Однак погодилися влитися в "Батьківщину" лише "Фронт Змін" та ПРП. Решта участі в об'єднанні не братимуть.

"Подія так званого об'єднання насправді не є такою визначальною подією в українській політиці. Бо лише один суб'єкт цього об'єднання, а саме - "Батьківщина" має власний рейтинг. Решта політичних об'єднання — і ПРП, і "Фронт Змін", і ці, хто не приєднався — політичного рейтингу не мають. Вони не визначають ландшафт української політики. Тому увага до цієї події - трохи надумана", - переконаний Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Тимошенко "Батьківщина" є втраченим брендом - політолог

Він додав: "Насправді, нічого важливого не відбувається. Просто юридично дві структури, або три, оголошують про об'єднання. Але ця подія не має такого масштабу, що зробила б політичний струс".

Набагато цікавіше, на його думку, було б, якби об'єднуватися вирішили великі партії, наприклад — УДАР чи "Свобода"

"От якщо уявити, що дві рейтингові партії об'єднуються, наприклад, "Батьківщина" та УДАР — це б одразу викликало дуже багато інтриг. Це би позначилося і на рейтингу, і на тому, хто там буде лідером, яке буде керівництво. Або, наприклад, об'єднується "Свобода" і "Батьківщина", або комуністи і Партія регіонів - теж була б інтрига. Бо і та, і інша політична сила мають власні рейтинги. А так рейтингів немає. Має рейтинг тільки "Батьківщина", - наголосив експерт. - Можливо, джерела цієї уваги походять від влади, яка намагається підкреслити, що не всі політичні сили об'єднуються".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко відповіла депутатам-"заколотникам", яких хочуть виключити з "Батьківщини"

Більш важливим, на думку політолога, є те, як надалі всі опозиційні сили будуть діяти, аби перемогти на президентських виборах.

"Насправді, інтрига не в тому, як юридично буде "Фронт Змін" присутній в "Батьківщині", або навпаки. Інтрига полягає в тому, що зміниться в діяльності політичної сили Об'єднаної опозиції. І це буде цікаво", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч лідерів фракцій із Януковичем стане для Яценюка бенефісом - експерт

Таран додав: "І найважливіше, якщо ми говоримо про об'єднання, то треба говорити про єдину програму всіх трьох рейтингових опозиційних сил, яка б дала чіткий план: що вони збираються робити до 2015 року і якою Україну вони бачать після Януковича".

Зараз ви читаєте новину «Було б цікавіше, якби об'єдналися "Батьківщина" і УДАР чи "Свобода" - експерт про з'їзд партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути