пʼятниця, 14 червня 2013 10:39

Зустріч лідерів фракцій із Януковичем стане для Яценюка бенефісом - експерт

Зустріч лідерів фракцій із Януковичем стане для Яценюка бенефісом - експерт
Тарас Березовець. Фото: telekritika.ua

Можлива зустріч лідерів фракцій із президентом Віктором Януковичем стане для лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка бенефісом, бо піде він у якості лідера мегапартії.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Тарас Березовець.

"Опозиція тут не хоче вдарити обличчям в калюжу, тому що якщо вони підуть без умов до президента, то вони поламають гру", - розповів він, говорячи про можливу зустріч президента та лідерів парламентських фракцій.

Водночас, він наголосив, що "сьогодні відбувається наступна драматургія". "Невидимий автор п'єси малює та роздає ролі. Роль Януковича — це Мефістофель, такий собі злодій і негідник. Сьогодні опозиція виступає в ролі янголів, що не можуть піти до президента, якщо не обставлять червоними прапорцями свою зустріч з ним", - підкреслив політтехнолог.

Окрім того, за його словами, "ідеальний формат для опозиції- це взяти кілька камер, пресу, і показати, як вони будуть кидати звинувачення Януковичу", оскільки в опозиції "немає можливості персонального спілкування із Януковичем".

"Ясно, що він їм такої нагоди не дасть, тому їм треба обвинуватити, і висунути публічно вимоги, і щоб він або відкинув (тоді вони зможуть публічно заявити, що через це не підуть до нього), або він сказав добре (тоді опозиція скаже, що Янукович прогинається, і це вже йому треба захищатись)", - висловив думку експерт.

Також, говорячи про реальність такої зустрічі, він сказав: "Зрозуміло, що така зустріч може бути. Бо Яценюк може піти туди вже в якості лідера мегапартії, і це впринципі для нього бенефіс. В інтелектуальному плані, він єдиний із опозиційних лідерів, хто може задати взбучку Януковичу".

Нагадаємо, президент Віктор Янукович погодився на пропозицію спікера ВР   зустрітися з лідерами фракцій цього тижня.

Раніше голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк озвучив питання, які опозиція має намір поставити Януковичу. Зокрема, опозиція має намір спитати про виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди з ЄС, а саме звільнення Юлії Тимошенко, прийняття рішень щодо одночасного призначення виборів у п'яти проблемних округах та місті Києві разом із іншими достроковими виборами на 27 жовтня, діяльності ЦВК і негайне внесення урядом до парламенту нового закону про прокуратуру.

Лідер партії УДАР Віталій Кличко вже заявив, що діалог президента з фракціями парламенту має відбутися в стінах сесійної зали ВР, а не в кулуарах.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч лідерів фракцій із Януковичем стане для Яценюка бенефісом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути