субота, 09 лютого 2008 13:18

Голова "Нафтогазу" спростовує заяви Газпрому, Бойка та Фірташа

Голова "Нафтогазу" спростовує заяви Газпрому, Бойка та Фірташа
Україна не перебирає російський газ, заявив в інтерв`ю тижневику "Дзеркало тижня" голова правління НАК "Нафтогаз України" ОлегДубина.

"Коли кажуть, що ми перебираємо російський газ, то це не так. На сьогодні добова норма поставок газу в Україну становить 156 млн. кубометрів. Якщо цю норму помножити на кількість днів у січні (з урахуванням температурного графіка), то отримаємо 4,9 млрд. кубометрів - це той обсяг газу, який має прийти в Україну. За попередніми даними, ми взяли за січень 4,7 млрд. кубометрів. Тобто в межах зазначених 55 млрд. кубометрів середньоазіатського газу для України", - сказав він.

На думку О.Дубини, російська сторона "всіма силами намагається загнати "Нафтогаз" і Україну в глухий кут". Він також повідомив, що у нього є повне взаєморозуміння з Президентом України Віктором Ющенком щодо подальшого просування на переговорах з "Газпромом".

Голова правління "Нафтогазу" також спростував заяви екс-міністра палива та енергетики Юрія Бойка і аналогічні заяви співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фырташа про те, що з листопада і до цього дня "Нафтогаз України" використовує незаконтрактований імпортний газ.

Крім того, за його словами, претензій про недопостачання російського експортного газу в листопаді 2007 року - лютому цього року бути не може.

"У листопаді 2007-го "Газпром" заявив про транзит у Європу 9,66 млрд. кубометрів газу. НАК "Нафтогаз" транспортувала 10,44 млрд. Грудень: заявлено на транзит 9,98 млрд. кубомет?рів, транспортовано 11,73 млрд. Січень: заявлено 9,72 млрд. кубометрів, прокачано 10,55 млрд. Претензій бути не може", - сказав О.Дубина, додавши, що було транспортовано на 3 млрд. кубометрів газу більше від заявленого "Газпромом".

7 лютого ВАТ "Газпром" заявило, що може з 11 лютого припинити постачання російського газу в Україну. Згідно із заявою компанії, станом на 7 лютого в Україні "осіло" 1,5 млрд. кубометрів російського газу.

8 лютого в офісі "Газпрому" відбулися переговори за участю першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Дыденка. Після зустрічі офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що холдинг у разі неврегулювання ситуації навколо заборгованості за російський газ може припинити його постачання Україні о 10.00 (мск) вівторка, 12 лютого, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Голова "Нафтогазу" спростовує заяви Газпрому, Бойка та Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути