пʼятниця, 24 травня 2013 16:15

Голова Комітету ВР з питань меншин заявив, що гей-парад зарано проводити в Україні

Голова Комітету ВР з питань меншин заявив, що гей-парад зарано проводити в Україні
Валерій Пацкан. Фото: zakarpattya.net.ua

"Марш рівності", який хочуть завтра у Києві організувати представники сексуальних меншин, зарано проводити в Україні, адже подібний захід може завершитись плачевно.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив голова Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, член фракції УДАРу Валерій Пацкан.

"Марш рівності", якщо чесно, на мою думку, зарано проводити", - зазначив політик.

"Не тому, що я ставлюся до тої категорії громадян якось упереджено, а тому, щоб ми не повторили 18 травня, щоб не були розбиті голови і щоб не було сутичок у центрі столиці", - пояснив Пацкан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гей-парад у Києві, попри заборону, таки проведуть

Водночас нардеп висловився за те, щоб закон, який забороняє дискримінацію гомосексуалістів при прийомі на роботу в Україні, прийняли.

"Я висловлюю позицію нашого комітету, на засіданні якого було проголосовано, що в рамках лібералізації візового режиму з Європейським Союзом нам такий закон необхідний", - зазначив парламентарій.

Він пояснив, що прописано у цьому законі.

"Було багато суперечок і міркувань, нас звинувачували в тому, що ми надаємо статус ЛГБТ. Але в законі ми чітко прописуємо норми: в кодекс законів про працю ми вставляємо норму не дискримінувати сексуальних меншин при прийнятті та звільненні з роботи", - зауважив Пацкан.

Разом з тим, за його словами, на сьогоднішній момент депутати не готові голосувати за вищезгаданий документ.

"Ми в робочій групі поговорили про цей закон, начебто всі дійшли згоди, але потім кожна з фракцій виявила вільне голосування. Цей закон поки що не буде проголосовано", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Голова Комітету ВР з питань меншин заявив, що гей-парад зарано проводити в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути