Ексклюзиви
пʼятниця, 24 травня 2013 13:20

"Свобода" прослідкує, чи проводитимуть гей-парад у Києві

"Свобода" прослідкує, чи проводитимуть гей-парад у Києві
"Свободівців" ображає, що намагаються провести "так званий гей-парад, який має на меті пропаганду збочення". Фото: vzglyad.net.ua

Партія "Свобода" простежить за виконанням рішення суду про заборону всіх акцій в Києві 25-26 травня, окрім офіційних.

Про це повідомив депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко.

"Ми, безумовно, будемо стежити за тим, щоб рішення суду було виконано", - сказав депутат.

При цьому він підкреслив, що "нас взагалі ображає той факт, що намагаються провести так званий гей-парад ("Марш рівності"), який має на меті пропаганду збочення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гей-парад у Києві, попри заборону, таки проведуть

За словами Іллєнка, "свободівці" вітають судову заборону на проведення будь-яких акцій, крім офіційних на цих вихідних, в тому числі і заборону на проведення гей-параду.

"Якщо організатори акції заявляють, що вони проведуть акцію за будь-яких обставин, це означає, що вони свідомо йдуть на порушення закону", - сказав депутат.

"Як партія ми не подавали ніяких офіційних заяв. Але я переконаний, що багато "свободівців", у тому числі народних депутатів, просто наших активістів, будуть разом із нашими киянами і просто небайдужими людьми контролювати завтра виконання рішення суду", - підкреслив Іллєнко.

Нагадаємо, 23 травня Окружний адмінсуд Києва заборонив проведення всіх не пов'язаних з відзначенням Дня Києва 25 травня акцій, в тому числі проведення гей-форуму "Київ Прайд-2013". Організаційний комітет гей-параду має намір провести марш 25 травня в Києві попри заборону суду. Міліція має намір затримувати учасників маршу рівності за права ЛГБТ.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" прослідкує, чи проводитимуть гей-парад у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути