четвер, 23 травня 2013 15:01

Суд заборонив геям проводити демонстрацію у День Києва

Суд заборонив геям проводити демонстрацію у День Києва
Представники ЛГБТ-організацій не зможуть проводити заходи 25 травня у Києві

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов міської влади столиці про заборону проведення будь-яких заходів, крім передбачених програмою святкування Дня Києва, 25 травня в центральній частині міста.

Відповідне рішення суд виніс у четвер.

Після оголошення рішення суду представники організаційного комітету "Київ ПРАЙД 2013" заявили про намір подати апеляцію на цю ухвалу.

Раніше повідомлялося, що від оргкомітету "Київ ПРАЙД 2013" та представників ЛГБТ-організацій надійшло повідомлення про проведення 25 травня мирної демонстрації "Марш рівності". Її метою є подолання дискримінації та досягнення рівності для всіх соціальних груп і меншин в Україні. Заявлена ??кількість учасників - близько 500 осіб.

Водночас, станом на 21 травня до КМДА надійшли 10 повідомлень про проведення акцій протесту, спрямованих на перешкоджання проведення акції представниками ЛГБТ-організацій. Заявлена ??кількість осіб становить близько 39 тис. осіб. Також зареєстровано більше 500 звернень від громадян та громадських організацій з проханням заборони проведення "Маршу рівності", під якими підписалися більше 10 тис. осіб, і звернення до голови КМДА від 61 народного депутата з проханням через судові органи обмежити проведення будь-яких тематичних вуличних заходів ЛГБТ- співтовариством у травні-червні 2013 року.

Разом з тим, 25 травня міська влада запланувала близько 200 загальноміських та культурних заходів, пов'язаних з відзначенням Дня столиці та Дня Києва.

Враховуючи всі зазначені факти, влада неодноразово зверталася до організаторів "Маршу рівності" з проханням перенести запланований марш, однак організатори проведення маршу відмовилися змінити дату. Враховуючи необхідність забезпечити належний рівень проведення загальноміських і культурних заходів, присвячених Дню Києва, КМДА змушена була звернутися до суду.

У Департаменті громадських комунікацій відзначають, що КМДА готова забезпечити належне проведення усіма організаціями та громадянами мітингів, походів і демонстрацій, гарантовані статтею 39 Конституції України. Разом з тим, міська влада має діяти в рамках законодавства і вживати необхідних заходів для забезпечення державного і громадського порядку, захисту життя і здоров'я людей.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив геям проводити демонстрацію у День Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути