вівторок, 21 травня 2013 21:21

Столичний марш гей-спільноти підтримали 22 тисячі людей - "Amnesty International"

Столичний марш гей-спільноти підтримали 22 тисячі людей -  "Amnesty International"
Фото: ru.tsn.ua

Сьогодні, 21 травня, міжнародна правозахисна організація "Amnesty International" передала до КМДА 22 тисячі підписів на підтримку публічної акції проти дискримінації "Марш рівності".

Ця акція має відбутися 25 травня у Києві в рамках "КиївПрайда 2013". Учасники вимагатимуть забезпечити рівні права та можливості для українців з гей-спільноти.

"Така велика кількість підписів, зібраних лише за один тиждень, наочно підтверджує, наскільки пильно європейська спільнота спостерігає за подіями у Києві та демонструє необхідність підтримки ЛГБТ-спільноти у відстоюванні своїх прав", - заявила Тетяна Мазур, виконавчий директор "Amnesty International" в Україні.

У свою чергу, київська влада подала позов до Окружного адміністративного суду з проханням заборонити 25 травня будь-які масові заходи, окрім святкування Дня Києва.

"Наразі існує ризик того, що акція не відбудеться через позов КМДА до суду з проханням заборонити проведення "Маршу рівності". В разі прийняття такого рішення, українська влада порушить свої міжнародні зобов'язання щодо забезпечення прав на свободу вираження та мирні зібрання", - додала Мазур.

Вона зазначає, що цьогоріч влада повинна забезпечити належний захист з боку міліції та вжити усі необхідні заходи для запобігання дискримінації та проявів насильства до гей-спільноти. Досі в Україні не було проведено жодного гей-параду. Торік він був відмінений через загрозу насильства учасників з боку громадськості. Міліція не гарантувала захист учасникам, а відразу після скасування "Прайд-маршу" на деяких з організаторів напали.

Збір підписів на підтримку ходи представників сексуальних меншин почали від 14 травня 2013 року. "Amnesty International" зазначає, що проведення маршу підтримали громадяни України, Бельгії, Данії, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Угорщини, Франції, Швейцарії, Швеції.

Представники правозахисної організації зазначають, що підписи ще продовжують надходити. А на підтримку виступили посольства Швеції, Норвегії, Сполучених Штатів, Великобританії, Нідерландів, Німеччини та Канади.

Зараз ви читаєте новину «Столичний марш гей-спільноти підтримали 22 тисячі людей - "Amnesty International"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути