понеділок, 28 листопада 2011 13:15

Голова Донецької ОДА акцію чорнобильців вважає політичним проектом

Голова Донецької ОДА акцію чорнобильців вважає політичним проектом

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький називає акцію голодуючих чорнобильців політичним проектом, що має чіткі цілі.

"Через акції невдоволення урізаними виплатами за рішенням судів те, що відбувається, перетворилося на політичний проект, який має чіткі цілі. Це дестабілізація ситуації в регіоні", - заявив він на прес-конференції в понеділок у Донецьку.

Шишацький також підкреслив, що загиблий в неділю Геннадій Конопльов не є чорнобильцем. За його словами, померлому 42 роки, він звертався до лікарів, які чергували, 26 листопада з приводу болю у грудях. Конопльову було поставлено діагноз "ішемічна хвороба серця з ознаками стенокардії". Але він від госпіталізації відмовився. О 19.10 його привели до бригади швидкої допомоги, о 19.23 реанімаційні дії не увінчалися успіхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" хочуть позачергово зібрати нардепів через загибель протестувальника

За словами голови ОДА, діагноз, поставлений Конопльову, підтвердив розтин, який було зроблено в понеділок вранці о 8.30.

Шишацький також сподівається, що чорнобильці "одумаються і не будуть піддавати життя людей небезпеці". На його думку, є кілька пікетувальників, які "мають свою думку, але, цілком можливо, кимось кориговану".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович доручив ГПУ розібратися зі смертю протестувальника в Донецьку

Шишацький підкреслив, що ніяких акцій протидії з боку міліції інвалідам-чорнобильцям не було. Просто співробітники МНС у неділю демонтували свій намет під охороною співробітників міліції, які забезпечували правопорядок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі чорнобильці написали єврокомісару про геноцид Януковича

Як повідомлялося, вчора, 27 листопада, у Донецьку під час штурму наметового містечка біля місцевого управління Пенсійного фонду працівниками міліції, загинув шахтар Геннадій Конопльов, який був головою ветеранської організації учасників і дітей війни у місті Родинське, а також членом партії "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Голова Донецької ОДА акцію чорнобильців вважає політичним проектом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути