середа, 23 листопада 2011 08:17

Суд заборонив у Донецьку акції інвалідів-чорнобильців

Суд заборонив у Донецьку акції інвалідів-чорнобильців

Донецький обласний окружний адміністративний суд сьогодні вночі прийняв рішення про заборону акції протесту інвалідів-чорнобильців, які десяту добу голодують під стінами Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Зокрема, у рішенні суду йдеться: "Заборонити Донецькій обласній організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів-чорнобильців "Чорнобиль-Єдність", донецькій міській організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів-чорнобильців "Союз Чорнобиль Україна" та організованим ними групам осіб проведення акцій протесту, пікетування та інших масових заходів у м. Донецьку за адресою: вул.Університетська, 91 (сквер головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області)".

Рішення суду було ухвалене в середу о 2:30 за відсутності представників чорнобильців, оскільки запрошеному до суду представнику - керівнику громадської організації "Чорнобиль-Єдність" Миколі Гончарову стало погано.

Сам Гончаров заявив, що насправді причина заборони не у можливих терактах на території Донецька, як про те заявляють правоохоронні органи, а в зв'язку із тим, що чорнобильці "не дають спокійно жити керівництву країни".

"Чомусь саме ми стали об'єктом пильної уваги, тут працювали кінологи вдень, перевіряли, чи немає тут мін або вибухонебезпечних предметів. Нічого не було виявлено, і ось раптом ввечері (у вівторок - ред.) чомусь виник цей адміністративний позов" , - зазначив Гончаров.

Ще однією причиною, на думку Гончарова, може бути те, що сьогодні в Донецьку відбудеться футбольний матч між командами Шахтар (Україна) і Порту (Португалія), і влада не хоче, що б іноземні туристи бачили тих, хто голодує.

Станом на 7:45 судові виконавці в наметове містечко не з'явилися, у цей момент на його території перебувають близько 60 інвалідів-чорнобильців, більше 40 з них голодують.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив у Донецьку акції інвалідів-чорнобильців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути