понеділок, 28 листопада 2011 12:20

"Бютівці" хочуть позачергово зібрати нардепів через загибель протестувальника

"Бютівці" хочуть позачергово зібрати нардепів через загибель протестувальника

Фракція "БЮТ-Батьківщина" також вимагає негайного скликання позачергової сесії Верховної Ради України у звязку зі смертю протестувальника у Донецьку.

Про це йдеться у заяві фракції, оприлюдненій прес-службою "Батьківщини".

"27 листопада у Донецьку був звіряче вбитий шахтар-інвалід, активіст акції протесту проти скорочення законних пільг Геннадій Конопльов. Фракція "БЮТ-Батьківщина" заявляє, що безпосередня відповідальність за смерть цієї людини лежить на керівниках виконавчої влади країни – президентові Вікторові Януковичу та прем'єрові Миколі Азарові", - зазначається у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо чорнобильців готові вчинити самоспалення, якщо намети в Донецьку знесуть

"Саме ці люди, які прийшли до влади на хвилі популістичних обіцянок про "покращення життя вже сьогодні", запровадили в країні соціальний геноцид. Саме через рішення цих людей інваліди, шахтарі, чорнобильці, афганці, незаконно позбавлені пільг, вийшли протестувати. Саме ця влада перетворила силові структури на зондеркоманди, які фізично, по-звірячому знищують "незручних" людей – будь-то лідери опозиції чи мітингувальники в Донецьку", - наголосили у політсили.

"БЮТ-Батьківщина" висловила співчуття родині загиблого Геннадія Конопльова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі чорнобильці продовжують акцію протесту: голодують 29 людей

Водночас у фракції переконані, що наслідком подій у Донецькій області мають стати відставки голів МВС, МНС, губернатора Донецької області.

"Ми вимагаємо, щоб прокуратура негайно порушила кримінальну справу за статтею "зумисне вбивство" як проти безпосередніх виконавців, так і проти тих людей в керівництві МНС, МВС, області, які віддали злочинний наказ про насильницький демонтаж наметів. У випадку, якщо така справа не буде порушена, ми вимагатимемо відставки Генерального прокурора України Віктора Пшонки", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" збиратимуть кошти для родини загиблого протестувальника у Донецьку

Фракція також вимагає негайного скликання позачергової сесії Верховної Ради України, на якій має бути заслуханий звіт голів МНС, МВС, ГПУ, а також створено спеціальну слідчу комісію з розслідування смерті протестувальника.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" хочуть позачергово зібрати нардепів через загибель протестувальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути