середа, 23 листопада 2011 11:45

Четверо чорнобильців готові вчинити самоспалення, якщо намети в Донецьку знесуть

Четверо чорнобильців готові вчинити самоспалення, якщо намети в Донецьку знесуть

Донецькі чорнобильці не мають наміру підкорятися рішенню влади про заборону їхньої акції. Четверо учасників акції протесту, яка триває біля управління місцевого пенсійного фонду, готові вчинити акт самоспалення, якщо влада спробує знести наметове містечко.

Про це Gazeta.ua повідомив один з лідерів протесту козачий генерал Василь Лабунін.

"Чомусь рішення по 7 тисячам чорнобильських справ не виконуються - Пенсійний фонд не підкоряється рішенням судів, які виграні Іменем Україні. А ми повинні підкоритися рішенню, яке винесено сьогодні вночі і розглянуто всього за 2 години? - сказав він.

"Ми піддаємо його сумніву, так само, як не виконуються наші судові рішення. Це свавілля влади, яка хоче нас викинути і готова це зробити будь-яким способом. У нас четверо готові самоспаленням покінчити життя на знак протесту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці у Донецьку жалкують, що обрали президентом Януковича

Зараз на площі біля Пенсійного фонду йде мітинг, в якому бере участь близько 2 тисяч чорнобильців. Туди ж прийшли священики Української православної церкви Київського патріархату отці Сергій та Ігнатій, які мають намір провести молебень у наметовому містечку.

Через 7 діб голодування чорнобильці вирішили голодувати по черзі.

"Я вийшов з голодування і лікуюся, але у нас голодує більше 40 людей, - каже лідер протестуючих Микола Ярема, - Замість задоволення наших вимог ми отримали ось таку відповідь: нас тут не повинно бути. Обурює позиція суду, який забороняє нашу акцію під приводом небезпеки терактів. Чому тероризм можливий тут - в нашому наметовому містечку, але не можливий на футбольному матчі або, приміром, на ринку? "

Чорнобильці впевнені, що здатні підтримувати безпеку власними силами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі чорнобильці обурені: жоден "регіонал" до них не прийшов

"У нас своя цілодобова охорона по 10 - 20 чоловік і міліція тут чергує постійно. Ми допускаємо, що тероризм - вигадка, щоб нас знести. Припускаємо, що будуть зносити сьогодні ввечері, на виконання рішення суду про заборону акції. Не знаю - чи зможемо ми, хворі й виснажені, чинити опір цій сваволі. Але самі ми не будемо звідси йти, не підкоримося. Подивимося, що ще зробить влада ".

Нагадаємо, Донецький окружний адміністративний суд вночі 23 листопада задовольнив позов Донецької міськради про заборону акції протесту-голодування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду через можливість теракту.

У мотивуванні сказано, що таким чином будуть захищені самі чорнобильці, а продовження акції нібито загрожує їхній безпеці.

Зараз ви читаєте новину «Четверо чорнобильців готові вчинити самоспалення, якщо намети в Донецьку знесуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути