середа, 30 травня 2012 13:14

Голосувати за другу мову - це як зрадити батька і матір - "регіонал"

Голосувати за другу мову - це як зрадити батька і матір - "регіонал"
Орест Муц каже, що не зрадить українську мову. Фото: prternopil.com

Народний депутат від Партії регіонів — Орест Муц, який представляє Тернопільщину, не підтримає своїм голосом офіційний статус російської мови.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов заявив, що мріє бачити російську мову другою державною

Нардеп каже, що фракція про його позицію знає. Таким чином він не хоче зраджувати інтереси "найбільш українізованого регіону" України.

"Ні, не буду голосувати. Бо бачте, я представляю найбільш українізований регіон, де люди на 98,5% ідентифікували себе українцями, це по-перше. Проголосувати за другу мову — це прирівнюється до того, як зрадити батька та матір. Ви ж бачите яка це велика ціна зради. Хіба зрада батьків має ціну? Не має. Я свою позицію довів і до керівництва фракції і до керівників, що буду голосувати проти", - зазначив "регіонал".

Окрім того, Муц впевнений, що ніхто з місцевих не замахнеться на українську мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав підняти "мовне" питання, аби підвищити рейтинг на 3-5% - Яценюк

"Є таке слово "хруня" і ніхто не знає, звідки воно походить. А це був від селян у польському сеймі Микита Хруня, який завжди зраджував інтереси своїх виборців — селян, на користь поляків. Звідти і пішло "не будь хруньою". То я думаю, що Тернопільщина не виховала і не виховає "хруню". Я можу сказати лише про депутатський корпус, який представляє Тернопільщину — думаю, що ніхто з місцевих підтримувати закон не буде. Незалежно від того, з якої він фракції", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин заявив, що Рада повернеться до розгляду мовного законопроекту

Водночас, депутат додав, що на парламентських виборах восени 2012 року буде балотуватися до Верховної Ради не за партійним списком, а по мажоритарному округу 164, до якого входять кілька районів Тернопільщини, і на якому Муц працює вже понад 5 років.

Нагадаємо, що голосувати за мовний законопроект будуть далеко не всі депутати від Партії регіонів. Віддати свій голос за офіційний статус російської мови вже відмовився "регіонал" Петро Писарчук, думає над такою перспективою Олександр Горошкевич.

Зараз ви читаєте новину «Голосувати за другу мову - це як зрадити батька і матір - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

389

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути