Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2012 12:20

Голосування за спікера та бюджет покаже, чи буде у новій Раді більшість - "регіонал"

Голосування за спікера та бюджет покаже, чи буде у новій Раді більшість - "регіонал"
Володимир Олійник переконаний, що спікера оберуть вже на першому засіданні. Фото: ukr.lb.ua

Питання бюджету на 2013 рік та призначення нового спікера стане перевіркою того, чи буде у новій Верховній Раді більшість, чи ні.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Він наголосив, що питання того, чи бюджет на 2013 рік прийме чинна Верховна Рада, чи вже нова, залежатиме від того, чи ухвалить його Кабінет міністрів. Однак, якщо все ж це питання вирішуватиме новий парламент, то він стане перевіркою того, чи буде сформована більшість.

"Я прогнозую, що це питання — голосування за бюджет — буде вирішальним як відповідь на запитання, чи є більшість, чи немає. Коли можна говорити про більшість? Це голосування щодо кадрових питань та бюджету. Все інше — це так собі, можна вести дискусію", - підкреслив "регіонал".

Він додав: "Я глибоко переконаний, і в мене для цього є всі підстави, що в перший день засідання у нас буде сформоване керівництво ВР, адже процедура достатньо проста і правильна — відкрите голосування. Плюс, думаю, буде зроблено подання президента на прем'єра. Ми не хочемо розтягувати процес спікеріади на декілька тижнів і місяців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк вважає "блефом" заяви ПР щодо зібраної ними більшості

Олійник переконаний, що Партії регіонів таки вдасться сформувати одноосібну більшість.

"У мене є впевненість та інформація про те, що більшість у нас є. Одноосібна, - підкреслив нардеп. - У той же час, 226 депутатів - це не погано, але й не добре. Треба ще звикати до того, що треба розширяти до 250-270, а може раз на рік треба буде і за зміну Конституції голосувати, а це — 300 голосів. Але це ж не кожен день".

Відповідаючи на запитання, чи відомо йому про 40 мажоритарників, які начебто вже написали заяви на вступ до Партії регіонів, про що говорив Михайло Чечетов, Олійник підкреслив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самовисуванці, пов'язані з великим бізнесом, можуть домовитися з ПР щодо кадрових призначень в регіонах - експерт

"Мені треба вірити першому заступнику голови фракції, якщо він каже, то така кількість є. Крім того, ті, хто пройшов по мажоритарці, патову ситуацію довго терпіти не будуть. Якщо парламент довгий час не буде працювати, президент має право оголосити дострокові вибори. А вони (мажоритарники) бояться як вогню дострокових виборів. Пройти ще раз через мажоритарку, та й по партійним спискам, не всі готові".

Зараз ви читаєте новину «Голосування за спікера та бюджет покаже, чи буде у новій Раді більшість - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути