понеділок, 26 листопада 2012 22:11

Самовисуванці, пов'язані з великим бізнесом, можуть домовитися з ПР щодо кадрових призначень в регіонах - експерт

Самовисуванці, пов'язані з великим бізнесом, можуть домовитися з ПР щодо кадрових призначень в регіонах - експерт
Володимир Цибулько. Фото: obozrevatel.com

Мажоритарщики, які пов'язані з бізнесом, будуть шукати різноманітні методи раціональної співпраці із владою.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько, говорячи про заяву "регіонала" Михайла Чечетова щодо того, що вже 40 мажоритарщиків-самовисуванців написали заяву про вступ до Партії регіонів.

"Питання не тільки в самовисуванцях. Мені навіть здається, що деякі висуванці від опозиції, з огляду на свою бізнесову природу, будуть шукати якихось раціональних стосунків із владою. Бізнес інакше не може просто", - підкреслив він.

Водночас, відповідаючи на уточнювальне запитання, чи стосується це і такий мажоритарщиків, як Петро Порошенко чи Віктор Балога, Цибулько підкреслив, що у цьому випадку можуть бути певні домовленості з владою, зокрема і такі, які стосуються кадрових призначень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центрвиборчком зареєстрував конституційну більшість нардепів

"Великий бізнес тим більше не може не співіснувати з владою. В якій формі буде ця співпраця — інше питання. Чи це буде, наприклад, персональний союз, чи якийсь інший, - підкреслив експерт. - Для Порошенка важливо, щоби він входив у стосунки з владою в якості лідера, хоч невеликого, але об'єднання. Тобто, на персональному рівні, мені здається, він не цікавий".

У цьому випадку, такі персони як Порошенко можуть бути цікаві як лідери певних регіональних кіл людей, пояснив політолог.

"Так, наприклад, Балога має яскраву регіональну прив'язку — він представляє Закарпаття. У свою чергу, бізнес Порошенка і його персона має вінницьку регіональну прив'язку. Крім того, у Порошенка є депутати з Чернігівщини. Тому тут йтиметься про те, щоб, входячи в союз з партією влади, можна було запропонувати в якості торгу ці самі посади голови адміністрації на потрібних для того чи іншого бізнесового середовища в тому чи іншому регіоні. Оскільки не виключено, що ці самі групи мають дуже важливі впливи в обласних радах", - наголосив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніяких 40 мажоритарників у них немає, це брехня - Соболєв про заяву Чечетова

Він додав: "Мені здається, що все таки якщо вже повернулися до змішаної системи, то треба думати і про ту ж систему контактного забезпечення, тобто згадати ті ж облради. Я не виключаю, що якраз партія влади в якості компромісу може і розглядати таку модель кадрових призначень".

Зараз ви читаєте новину «Самовисуванці, пов'язані з великим бізнесом, можуть домовитися з ПР щодо кадрових призначень в регіонах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути