вівторок, 14 жовтня 2008 19:41

Голова ВАСУ розповів, як БЮТівці побили суддю

Голова ВАСУ Олександр Пасенюк заявляє про тиск, у тому числі і фізичний, на нього та його колег з боку депутатів від БЮТ впродовж останніх днів.

Про це він повідомив сьогодні журналістам, пише РБК-Україна. Він повідомив, що крім фізичного блокування суддів у приміщеннях, народні депутати застосовували силу, незаконно утримували в приміщеннях та не дозволяли переміщатися суддям.

Також вони вимкнули комп"ютери та іншу оргтехніку в приміщенні суду, а в заступника голови ВАСУ М.Цуркана відібрали мобільні телефони і "фактично між п"ятьма нардепами та суддею виникла бійка", наслідком чого є те, що цей суддя перебуває у лікарні.

За словами О.Пасенюка, такі дії депутати чинять, щоб не допустити нормальну роботу суду, зокрема розгляду апеляційної скарги Президента.

Водночас депутати пояснюють свої дії суддям тим, що вони хочуть "поспілкуватися з суддями … та здійснюють їхню охорону". Також він додав, що нардепи виламали двері в кабінеті секретаря пленуму ВАСУ.

Разом з тим Пасенюк повідомив, що не знає, як розвиватиметься ситуація в разі, якщо депутати продовжать аналогічні дії при розгляді скарги Президента в Апеляційному адміністративному суді.

Також він додав, що охороні будівель Адміністративного суду з боку суддів було доручено не чинити фізичного опору депутатам, щоб не провокувати їх на ще більше фізичне протистояння. На думку Пасенюка, депутати намагалися спровокувати охорону на фізичне протистояння, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Голова ВАСУ розповів, як БЮТівці побили суддю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути