четвер, 06 квітня 2017 13:58

Голова фінкомітету Сергій Рибалка пропонує реальні кроки списання боргів України

Голова фінкомітету Сергій Рибалка пропонує реальні кроки списання боргів України
Політексперт Кость Бондаренко вважає, що "жити від траншу до траншу – це не для держави, яка претендує на роль індустріальної та суверенної"

Рада директорів МВФ прийняла нарешті рішення про перерахування Україні чергового траншу кредиту в 1 мільярд доларів. В той же час у пресі з'явилася стаття голови комітету парламенту з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалки, де він пропонує активізувати переговори з МВФ та іншими кредиторами щодо списання державного боргу України. Видання … звернулося за коментарем щодо перспектив співпраці України та МВФ до політичного експерта Костя Бондаренка.

"Жити від траншу до траншу – це сценарій для бананової республіки, але не для держави, яка претендує на роль індустріальної та суверенної" - вважає експерт. У наших громадян таке враження що намагаються виховати модель поведінки "утриманки" - якщо ви будете гарно себе вести, то Господар буде вас періодично обдаровувати грошовими сумами. У риториці інформаційних повідомлень зникають слова "позичка", "кредит" чи "відсотки", а натомість звучать – транш, макрофінансова допомога, надання коштів. В даному випадку міжнародні кредитори діють як ломбард з нечесною рекламою, а наша держава – як простачок-п'яничка, який позичає кошти, не розуміючи, чим і коли їх прийдеться віддавати.

Єдиний вихід зіскочити з кредитної голки – це провести тривалі і складні переговори про списання хоча би половини боргу, і тут Сергій Рибалка абсолютно правий. Прикро, що офіційні перевірники від України при заключенні угод про кредитування часто грають не за національні інтереси України, а навпаки, на стороні кредитора. Особливо помітно це було при підписанні вкрай невигідної угоди про реструктуризацію боргу, і про це також пише Сергій Рибалка. Угоду прийдеться переглядати, і добре, шо про це починають уже говорити на майданчику фінансового комітету Верховної Ради.

У світі на у Європі відомі позитивні приклади списання боргів, правильно, що депутати починають їх вивчати. Подібна ідея лише спочатку здається фантастичною, потім після її вивчення вона перетворюється на мету, а при настанні вигідних обставин – на можливість", – резюмує експерт.

Зараз ви читаєте новину «Голова фінкомітету Сергій Рибалка пропонує реальні кроки списання боргів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути