четвер, 28 травня 2020 16:12

Німеччина відмовила у притулку Онищенкові з паспортом РФ

Німеччина відмовила у притулку Онищенкові з паспортом РФ
Адвокат екснардепа каже, що той - громадянин РФ. Фото: Facebook-сторінка Онищенка

Федеральне відомство міграції та біженців Німеччини відмовило колишньому народному депутату Олександру Онищенку у наданні політичного притулку. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на пресслужбу Вищого земельного суду Ольденбурґа.

В Україні Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу. Завданні збитків на майже 3 млрд грн.

За рішенням суду, на початку травня Федеральне відомство міграції та біженців відмовило українському ексдепутату в наданні політичного притулку в Німеччині і закликало його негайно залишити територію країни.

Водночас після рішення 27 травня Вищого земельного суду Ольденбурґа не екстрадувати Онищенка до України колишнього нардепа випустили зі слідчого ізолятора, де він провів майже пів року.

За словами адвоката, зараз Онищенко перебуває на своєму ранчо в Нижній Саксонії. Він оскаржив у суді міста Оснабрюк відмову у притулку і подав клопотання на дозвіл залишитися в Німеччині на період судового розгляду.

"Олександр Онищенко хоче залишитись у Німеччині", - заявив адвокат.

Також адвокат заявив, що, якщо Німеччина відмовить екснардепу, у нього залишається можливість поїхати до Росії, громадянином якої він є.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Онищенку робили візу в США

Олександр Онищенко поїхав з України позаторік, у липні. Наступного дня Верховна Рада дала дозвіл на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт.

Перебував то у Великій Британії, то в Росії, за інформацією Служби безпеки України.

Усічні цього року Вищий антикорупційний суд вирішив слухати справу екснардепа заочно.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина відмовила у притулку Онищенкові з паспортом РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути