Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2013 16:00

Герега каже, що опозиція не поважає киян, закликаючи до саботажу сесії 11 липня

Герега каже, що опозиція не поважає киян, закликаючи до саботажу сесії 11 липня
Фото: news.liga.net

Депутати Київради не будуть розглядати земельні питання та питання пролонгації договорів оренди на найближчій сесії, яка відбудеться 11 липня. Про це після засідання колегії Київміськадміністрації заявила секретар Київради Галина Герега.

"Порядок денний на 11 липня короткий. Зокрема, будемо розглядати соціальні питання, які стосуються життєзабезпечення міста. Це зміни до бюджету. Розглянемо звернення до Кабінету міністрів та Верховної Ради, також багато питань по скверах і питання стосовно Біличанського лісу", – заявила Герега.

З її слів, земельні питання і питання пролонгації договорів оренди не розглядатимуть, бо "сьогодні депутати Верховної Ради заважають господарській діяльності міста". Проте наголосила, що такі проекти рішень готуватимуться поки депутати будуть у відпустках.

Водночас, нардеп Андрій Іллєнко заявив, що ВО "Свобода" закликає громаду столиці до "боротьби проти узурпації киян". Нині "свободівці" радяться в який спосіб організовуватимуть боротьбу.

Заклики опозиційних депутатів до саботажу сесії 11 липня секретар Київради назвала неповагою до киян.

"Киянам не цікаві політика та політичні лозунги. Я вважаю, що захисниками інтересів киян є ті рішення, які приймаються на їхню користь, а не політичні лозунги, які викрикують окремі депутати", – зауважила вона.

В свою чергу, громадський активіст Ігор Луценко вважає найближчу сесію Київради логічною, хоча й нелегітимною.

"Для них (провладних депутатів більшості) логічно зробити перше нелегітимне засідання без чітких приводів його зривати. Привчивши спільноту до того, що нелегітимні депутати нелегітимно засідають. Це роблять для того, щоб викликати в людей певну апатію до цього питання. Їм потрібно показати, що роблять щось дійсно конструктивне, і що вони дійсно потрібні", - зауважив Луценко.

Активіст переконаний, що земельні та майнові питання з'являться в порядку денному ближче до серпня.

"До серпня вони обережно протягнуть майнові та земельні питання. До цього часу народні депутати стомляться ходити туди і сваритися. Масовки теж із часом не буде. Все добре прораховано", - вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Герега каже, що опозиція не поважає киян, закликаючи до саботажу сесії 11 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути