Ексклюзиви
вівторок, 25 серпня 2009 08:15

Генштаб України каже, що Росія бреше

Генштаб України каже, що Росія бреше
Генштаб заперечує участь українських збройних сил у південноосетинському конфлікті.

Про це заявив начальник прес-служби Генштабу Сергій Кузьмін в інтерв"ю ВВС.

"Це пропаганда. Наших військових частин там не було", - сказав Кузьмін.

У міністерстві оборони України пояснили, що доказовою базою про участь українських військовослужбовців в південноосетинському конфлікті може бути посвідчення особи офіцера Збройних сил України, військовий квиток службовця контрактної служби, який співпадає з тими документами, які зберігаються у відділі кадрів центрального апарату міністерства, а також особистий жетон військовослужбовця. Цієї доказової бази, за словами представника Міноборони України, російська сторона, судячи з усього, не має. А тому не можна стверджувати, що українські військові брали участь в конфлікті.

За інформацією оборонного відомства України, до початку конфлікту на Кавказі, на території Грузії знаходилося 10 українських військовослужбовців, які брали участь в міжнародних навчаннях. Проте вже 8 серпня 2008 року вони були евакуйовані до України. На час конфлікту в Грузії знаходився український військовий аташе, а троє українських спостерігачів виконували завдання місії ООН на території Абхазії.

Раніше Росія заявила, що володіє доказами того, що Україна брала участь у конфлікті на стороні Грузії.

"Під час розслідування кримінальної справи за фактами геноциду і масових вбивств громадян Російської Федерації на території Південної Осетії одержано і задокументовано неспростовні докази участі на боці грузинських збройних формувань представників української націоналістичної організації УНА-УНСО", - говориться, зокрема, в повідомленні, розміщеному на сайті Слідчого комітету при прокуратурі Російської Федерації.

У повідомленні також зазначається, що "для з`ясування всіх обставин участі представників української націоналістичної організації УНА-УНСО і представників Збройних Сил України на боці грузинських збройних формувань СКП РФ направив відповідний запит про правову допомогу до компетентних органів України, відповідь на який, з вини української сторони, досі не одержано".

За матеріалами: Українська правда, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб України каже, що Росія бреше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути