Ексклюзиви
пʼятниця, 17 квітня 2009 14:05

Росія звинувачує Україну у антиросійській культурній політиці

Росія звинувачує Україну у антиросійській культурній політиці

У Державній думі Росії називають відключення на території України мовлення російського телеканалу "Перший канал. Всесвітня мережа" "рецидивами антиросійської культурної політики".

Про це сказав віце-спікер Держдуми Росії від фракції "Справедлива Росія" Олександр Бабаков, який займається міжпарламентськими зв"язками з Верховною Радою України.

"Хоча офіційна причина такого рішення звучить як "невиконання комплексу заходів щодо адаптації програм і передач до чинного українського законодавства", ми з глибоким жалем розуміємо, що мають місце рецидиви антиросійської культурної політики", - сказав Бабаков.

Він переконаний, що культурний та інформаційний обмін між Росією і Україною є невід"ємною і незаперечною частиною добросусідських відносин.

"Мені не хотілося б бачити у цьому факті злий намір українських державних діячів. Але вважаю своїм обов"язком вказати на те, що пересічними громадянами Росії відключення російського телеканалу буде сприйнято саме так", - підкреслив він.

Бабаков вважає, що було б доречніше, виходячи із хороших перспектив нашого добросусідства, оцінити російську присутність в українському телепросторі як гуманітарну місію, а не інформаційну агресію", і повернути мовлення російських телеканалів в український ефір.


14 квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення скасувала дозвіл російському телеканалу "Перший канал. Всесвітня мережа" здійснювати тимчасову трансляцію своїх телепродуктів через українську кабельну мережу.

"Ми повинні допускати сюди іноземні канали, якщо вони не порушують українського законодавства, і найголовніше, не завдають шкоди українському телепростору. Багато-хто запитує, у чому полягають порушення. Я можу назвати рекламу горілки, яка розповсюджувалася вдень на каналі ОРТ ("Перший канал"). Ми забороняємо таку рекламу вітчизняним каналам. Це пряме порушення українського законодавства," – сказав в ефірі радіо "Свобода" перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мирошніченко.

Нацрада встановила термін до першого червня, після цього порушників законодавства необхідно вилучити з кабельних мереж. Правильно і логічно з боку керівництва "Першого каналу. Всесвітня мережа" буде виконати пропозиції щодо адаптації телеканалу до українського законодавства, які вони самі надавали ще в листопаді. Тоді телеканал запропонував оформити права на мовлення на українську юридичну особу і отримати ліцензію чи дозвіл на трансляцію.

За матеріалами: прес-служба Нацради, УНІАН, ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Росія звинувачує Україну у антиросійській культурній політиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути