субота, 18 листопада 2017 06:20

Генпрокуратура викликає Януковича на допит

Генпрокуратура викликає Януковича на допит
Януковича викликають до ГПУ. Фото: Кореспондент

Колишнього президента Віктора Януковича 22 листопада викликають в Генпрокуратуру. Екс-президент є підозрюваним у ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (насильницьке повалення конституційного ладу, захоплення державної влади).

Кримінальне провадження було 7 листопада виділено з великого кримінального провадження, відкритого в березні 2014 року. Розслідується захоплення Януковичем державної влади, в тому числі шляхом зміни Конституції внаслідок прийняття Конституційним Судом України неправосудних рішень), - повідомляють Факти.

Повістка про виклик до слідчого розміщена на сайті Генпрокуратури. Також повідомлення надсилається на адреси, які вдалося з'ясувати досудовому слідству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко має 500 днів на реабілітацію

4 грудня в Оболонському районному суді Києва відновляться слухання іншої справи, де фігурує Янукович (справа за обвинуваченням екс-президента в державній зраді). Підсудному призначено державного безкоштовного захисника, вже третього за останній час. Адвокат має намір зустрітися зі своїм новим клієнтом.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура викликає Януковича на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути