Ексклюзиви
вівторок, 05 січня 2021 02:47

Генпрокуратура направила підозру щодо колишнього голови "Укравтодору"

Генпрокуратура направила підозру щодо колишнього голови "Укравтодору"
На ексголову "Укравтодору" завели справу. Фото: Уніан

В Україні колишній в.о. голови "Укравтодору" Славомир Новак підозрюється в перешкоджанні виконанню судових рішень.

В порядку міжнародного співробітництва прокурори Офісу генпрокурора і слідчі ДБР направили до компетентного органу Польщі письмове повідомлення про підозру для вручення Новаку, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Йому інкримінується умисне невиконання рішення і постанови суду, що набрали законної сили, так само як і перешкоджання їх виконанню (ч. 3 ст. 382 КК України), коли він був посадовою особою.

У разі доведення провини, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

В.о. голови "Укравтодору" протягом 2017-2019 років умисно не виконував рішення місцевого суду та Верховного Суду України про поновлення на посаді начальника Служби автомобільних доріг в одній з областей України, активно перешкоджаючи їх виконання.

Такі дії призвели до того, що державний виконавець наклав штрафи на "Укравтодор" і попередив Новака про кримінальну відповідальність за невиконання судових рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштував ремонт кілометра дороги в Україні цього року

Нагадаємо, з 2011 по 2013 роки Славомир Новак обіймав посаду міністра транспорту, будівництва і морського господарства Польщі. З жовтня 2016 по вересень 2019 року він очолював "Укравтодор".

У липні 2020 польська прокуратура висунула звинувачення Славомір Новаку в організації злочинного угруповання, вимагання та корупції.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура направила підозру щодо колишнього голови "Укравтодору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути