вівторок, 28 листопада 2017 15:15

Генпрокуратура добилася від топ-менеджерів ПриватБанку судових позовів до Коломойського і Боголюбова

Генпрокуратура добилася від топ-менеджерів ПриватБанку судових позовів до Коломойського і Боголюбова
До компаній-боржників, які пов'язують з колишніми акціонерами ПриватБанку подали цілу низку позовів

Топ-менеджери ПриватБанку під тиском Генпрокуратури були змушені подати цілу низку позовів до компаній-боржників, які пов'язують з колишніми акціонерами ПриватБанку - Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, повідомляє Finbalance.

Видання вказує на той факт, що в ПриватБанку зараз немає повноправного голови правління, а функціонери, що очікують на його призначення, не хочуть брати на себе відповідальність за судове протистояння з впливовими олігархами. Тому подання позовів зі стягнення боргів з позичальників довгий час затягувалося. У зв'язку з чим у слідчих Генпрокуратури були підстави підозрювати посадових осіб націоналізованого ПриватБанку у змові з колишніми власниками банку. "У ГПУ не могло не виникнути питання - чому з корпоративних позичальників не стягують прострочену заборгованість, тоді як в банку накопичуються колосальні збитки, які покриваються за рахунок платників податків", - пише видання.

В результаті тиску ГПУ були ініційовані 12 судових позовів до компаній, які брали участь у так званій реструктуризації кредитного портфеля ПриватБанку в 2016 році. Тоді, нагадаємо, близько 127 млрд гривень кредитного портфеля ПриватБанку були переоформлені на мережу компаній-пустушок, які пов'язують з колишніми акціонерами ПриватБанку.

Зокрема, директор НАБУ Артем Ситник стверджував, що директори та засновники 36 компаній, які отримали кредити в ПриватБанку в рамках реструктуризації його кредитного портфеля, є нинішніми або колишніми працівниками групи "Приват", починаючи від менеджерів нижньої ланки і закінчуючи технічними працівниками підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура добилася від топ-менеджерів ПриватБанку судових позовів до Коломойського і Боголюбова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути