четвер, 25 травня 2023 21:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США сказав, чи може Росія виграти війну

Генерал США сказав, чи може Росія виграти війну
Битва продовжуватиметься, але у певний момент Україна та РФ прийдуть до рішень за столом переговорів, заявив генерал США Марк Міллі. Фото: Getty Images

Росія не зможе здобути перемогу у війні проти України.

Її плани щодо окупації Донецької та Луганської областей є недосяжними. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на брифінгу.

"Будь-яке завершення війни відбувається за столом переговорів. Але ми розуміємо, що цю війну Росія не виграє. Всі цілі, які ставили перед собою росіяни, розчинилися в повітрі. Можливо, у Путіна зараз мета захопити Донецьку і Луганську області, але ці цілі недосяжні. А стратегічні цілі України – звільнити всі свої окуповані території", – заявив Міллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін озвучив домовленості "Рамштайну" щодо навчання пілотів ЗСУ на F-16

Він уточнив, що зараз на території України кількасот тисяч військ РФ. Тому досягти деокупації можна, але не в найближчій перспективі.

За словами генерала США, битва продовжуватиметься, але у певний момент сторони прийдуть до рішень за столом переговорів. Або все вирішиться на полі бою

При цьому Міллі наголосив, що до настання одного з цих сценаріїв США разом із союзниками продовжать стійко допомагати Україні.

Україні потрібно передати таке озброєння, яке не дозволило б Росії розпочати нову агресію.

Знадобиться військова потуга високого класу, яка слугуватиме не тільки стримуючим фактором. Про це сказала заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд на Київському безпековому форумі.

Вона наголосила, що важливо окреслити, як ми рухаємося від засідання G7 до саміту НАТО у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США сказав, чи може Росія виграти війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути