четвер, 13 жовтня 2011 08:46

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Гельсінська комісія США: засудження Тимошенко ілюструє кризу демократії в Україні

Гельсінська комісія США: засудження Тимошенко ілюструє кризу демократії в Україні

Гельсінська комісія висловила збентеження та стривоженість з приводу вибіркового та політично вмотивованого переслідування і засудження Юлії Тимошенко.

"Політично вмотивоване засудження Юлії Тимошенко яскраво ілюструє кризу демократії в Україні", - заявив голова комісії республіканець Кристофер Сміт, повідомляє "Голос Америки".

"Переслідування Тимошенко та вирок у її справі ставлять під велике запитання відданість України стандартам щодо прав людини, демократії та верховенства права, які сповідує ОБСЄ. Вирок забороняє їй обіймати державні посади протягом трьох років, що примушує сумніватись у тому, що вибори наступного року в Україні відповідатимуть стандартам ОБСЄ, та викликає сумніви з приводу відповідності України для головування в ОБСЄ у 2013 році", - підкреслив він.

"Це серйозний удар по демократії в Україні", - заявив співголова комісії Бенджамін Кардін.

"Вибіркове переслідування представників попереднього уряду, яскравою кульмінацією якого є політично вмотивоване засудження колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, суперечать деклараціям та зусиллям України щодо інтеграції в Європейський Союз. Гельсінська комісія та Сполучені Штати дієво і послідовно підтримували європейські прагнення України, які є найкращою гарантією майбутнього України як незалежної, демократичної та процвітаючої країни. На жаль, засудження Тимошенко лише ставить під удар всі ці зусилля", - заявив співголова Гельсінської комісії.

Комісія з безпеки та співпраці в Європі, відома також як американська Гельсінська комісія, є незалежною організацією уряду США, яка займається моніторингом дотримання Гельсінських угод та укріплює безпеку, підтримуючи права людини, демократію, економічну, природоохоронну та військову співпрацю між 56 країнами.

Зараз ви читаєте новину «Гельсінська комісія США: засудження Тимошенко ілюструє кризу демократії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути