Ексклюзиви
четвер, 03 березня 2011 17:27

Спецтема: Арабські революції

Гаага підозрює Каддафі у злочинах проти людяності

Гаага підозрює Каддафі у злочинах проти людяності

Міжнародний кримінальний суд (МКС) в Гаазі оголосив список осіб, підозрюваних у репресіях та нападах на мирних жителів в Лівії, в якому фігурує ім'я лідера Лівії Муаммара Каддафі та багатьох високопоставлених представників країни.

Як повідомляє AFP, головний прокурор МКС Луіс Морено-Окампо заявив, що 3 березня бюро прокурора ухвалило рішення почати розслідування злочинів проти людяності, скоєних у Лівії з 15 лютого.

Морено-Окампо заявив про намір перевірити Каддафі та його найближче оточення, в тому числі його синів, у справі про можливі злочини проти людяності в Лівії. "Ми ідентифікували деяких осіб, які представляють діючу владу", - зазначив головний прокурор МКС, додавши, що в списку фігурує "Каддафі, його найближче оточення, в тому числі його сини".

Також прокурор згадав міністра закордонних справ Лівії, керівника військової розвідки, начальника особистої служби безпеки Каддафі, главу служби внутрішньої безпеки.

"Ми хочемо скористатися можливістю і попередити, що, якщо сили безпеки, які перебувають під їхнім командуванням, скоїли злочини, вони можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності", - додав прокурор.

Як повідомлялося, вчора Міжнародний кримінальний суд розпочав розслідування за фактами насильства в Лівії.

Зараз ви читаєте новину «Гаага підозрює Каддафі у злочинах проти людяності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути