Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2011 18:36

Громадянська війна в Лівії: місцеві бігають по вулицях з РПГ-7
15

Фото: Reuters

Російський Генштаб за допомогою космічних засобів цілодобово стежить в режимі реального часу за ситуацією в Лівії з першого дня заворушень у цій країні.

Перш за все здійснюється моніторинг обстановки в столиці Тріполі, а також у найбільшому місті країни Бенгазі та інших регіонах Лівії.

Про це повідомило у вівторок Інтерфаксу високопоставлене джерело у відомстві.

За його словами, перебіг бойових дій з космосу виглядає не зовсім так, як його описують засоби масової інформації: зокрема, російські військові не зафіксували повітряних ударів по мирних жителях Бенгазі.

ВМС США направили до берегів Лівії авіаносець "Ентерпрайз" (USS Enterprise) - найдовший бойовий корабель у світі. Як пише 1 березня The Daily Mail, авіаносець був відкликаний з завдання по боротьбі з сомалійськими піратами у зв'язку з громадянською війною, що охопила Лівію.

Тим часом сина лівійського лідера Муаммара Каддафі запідозрили в плагіаті роботи на ступінь доктора філософії (PhD, аналог російського кандидата наук), пише 1 березня The Times.

У Лондонській школі економіки і політичних наук проводиться перевірка: згідно зі скаргами, роботу на тему "Роль громадянського суспільства у демократизації урядових інституцій" (The Role of Civil Society in the Democratisation of Global Governance Institutions) за Саїфа Аль-Іслама, другого за старшинством сина Каддафі, написали інші люди.

Керівництво LSE також має відомості про те, що в 429-сторінковій дисертації були використані великі фрагменти чужих наукових робіт без посилання на джерела.

Зараз ви читаєте новину «Громадянська війна в Лівії: місцеві бігають по вулицях з РПГ-7 ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути