середа, 05 вересня 2012 02:23

Французький журнал оштрафували за публікацію фото напівголої дружини президента

Суд вищої інстанції Парижа у вівторок оштрафував французький глянцевий журнал VSD за публікацію фотографій президентського подружжя у купальних костюмах. Видання повинно заплатити 2 тисячі євро супутниці президента Франції Валері Трірвейлер.

 

"Нас зобов'язали виплатити 2 тисячі євро замість 30 тисяч, які вимагав позивач, - заявив агентству Франс Прес редактор VSD Філіп Лаби. - Зазвичай ми не коментуємо подібні події, але зараз ми трохи здивовані тим, що на нас ополчилися через публікації таких банальних фотографій".

За його словами, знімки були зроблені цього літа під час відпочинку Олланд і Трірвейлер в літній резиденції французького президента - форте Брегансон, недалеко від Блакитного берега.

"Це звичайні фотографії з відпустки. Ми точно так само - в купальних костюмах - фотографували пару Саркозі та Жака Ширака з його дружиною і завжди дбали про те, щоб на знімках не було нічого непристойного", - зазначив Лаби.

Тим часом в оточенні Трірвейлер стверджують, що знімки "були вкрадені у фотографа і не повинні були публікуватися". За словами адвоката жінки Фредеріка Жиффар, суд визнав, що закон був порушений двічі: не були дотримані авторські права і сталося вторгнення в приватне життя, передає ІТАР-ТАРС.

У судовому рішенні зазначається, що "не було ніякої необхідності демонструвати фотографії Трірвейлер на пляжі форту Брегансон" нібито з метою інформування громадськості. "Крім того, знімки ніяк не можна вважати нешкідливими для репутації, зокрема, через те, що супутниця президента на них зображена в купальному костюмі, при цьому вона ніколи не погоджувалася на позування перед об'єктивами фотокамер в такому вигляді", - постановили служителі Феміди .

Зараз ви читаєте новину «Французький журнал оштрафували за публікацію фото напівголої дружини президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути