середа, 23 січня 2013 18:14

Форум у Давосі стане лакмусовим папірцем для Януковича - експерт

Форум у Давосі стане лакмусовим папірцем для Януковича - експерт
Фото: andriynovak.info

Якщо президент України Віктор Янукович знайде на Всесвітньому економічному форумі у Давосі заміну іспанському псевдо-інвестору під проект LNG-терминалу, то це вже можна буде вважати величезним успіхом відвідування форуму.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав кандидат економічних наук Андрій Новак.

"Всесвітній економічний форум у Давосі, перш за все для президента Віктора Януковича, буде лакмусовим папірцем. Він покаже чи все ж таки світові лідери поставили хрест на Януковчу, як на політичній фігурі, чи все ж таки, не дивлячись на його внутрішньо-політичні дії, будуть приймати його, з урахуванням геополітичної важливості України", - розповів він.

Окрім того, на його думку, "з економічної точки зору, зрозуміло, що якогось припливу інвесторів, за результатами відвідування Януковичем економічного форуму, чекати не варто". "Інвестор не йде на заклики, на особисті гарантії, а йде на інвестиційні умови, так звані інвестиційний клімат, який формується податковим законодавством, судовою системою, ситуацією на банківському ринку країни", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак божиться, що кликав нардепів на позачергову сесію

Також, за його словами, "всі ці фактори, які впливають на цей клімат, вони знаходяться в негативному стані, і що найгірше в негативній тенденції, тобто вони не покращуються, а погіршуються".

"Відвідуванням високих чиновників подібних заходів максимально, чого можна добитися - це окремих точкових проектів інвестиційних, в сферах, які апріорі є завжди дуже прибутковими, наприклад в енергетиці", - підкреслив економіст.

Новак переконаний, що "максимум, чого Янукович може досягнути практичного на форумі цьому — це знайти інвестора під гарантії урядові і президентські, наприклад, під проект LNG-термінал". "Якщо вдасться знайти заміну іспанському псевдо-інвестору, то це вже можна буде вважати величезним успіхом відвідування Януковичем форуму", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Основні питання для опозиції будуть вирішуватися не в парламенті, а в "полі"

Нагадаємо, сьогодні президент України Віктор Янукович прибув до швейцарського курортного містечка Давос, для участі у щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму. Серед пріоритетів на дискусіях у Давосі для Віктора Януковича – розвиток інфраструктури та енергетика.

Зараз ви читаєте новину «Форум у Давосі стане лакмусовим папірцем для Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути