четвер, 03 квітня 2014 21:44

Фірташ назвав звинувачення США абсурдними, а справу - політично мотивованою

Фірташ назвав звинувачення США абсурдними, а справу - політично мотивованою
Дмитро Фірташ Фото: 112.ua

Український олігарх Дмитро Фірташ назвав висунуті проти нього звинувачення Міністерством юстиції США "абсурдними і безпідставними". Про це заявив бізнесмен, який знаходиться в Австрії, вийшовши під заставу за рішенням суду у справі про організацію злочинного угруповання.

"Все це, в тому числі запит США про екстрадицію, очевидно, політично мотивоване. Я поважаю австрійську систему правосуддя і буду захищатися всіма законними способами і доведу свою невинність", - йдеться в заяві Фірташа, оприлюдненій на його офіційному сайті.

"Україна стала полем протистояння найбільших геополітичних центрів впливу сучасного світу: США та Росії. Я опинився в епіцентрі цього протистояння", - заявив він.

За словами бізнесмена, він як громадянин України з великою надією чекає президентських виборів і сподівається побудувати разом із співвітчизниками стабільну і процвітаючу державу.

"Я не дозволю, щоб моя репутація була зіпсована ворогами, які керуються політичними мотивами, що не мають нічого спільного з інтересами України та її громадянами", - заявив Фірташ.

Нагадаємо, вчора влада США пред'явили Фірташу офіційні звинувачення в дачі хабара у справі про підкуп індійських чиновників для отримання дозволу на видобуток корисних копалин.

Фірташа заарештували в Австрії 12 березня за запитом ФБР. Земельний суд Відня з кримінальних справ обрав запобіжний захід Фірташу у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в 125 млн. євро і зобов'язання не залишати Австрію.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ назвав звинувачення США абсурдними, а справу - політично мотивованою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути