пʼятниця, 02 серпня 2013 14:47

FEMEN візьмуться за голову СБУ і Захарченка

FEMEN візьмуться за голову СБУ і Захарченка
Фото: ru.euronews.com

Рух FEMEN намірів поміняти пріоритети в проведенні своїх акцій в Україні, заявляє лідер Femen в Україні Анна Гуцол.

"Нам зараз доведеться поміняти пріоритети. Потрібно серйозно взятися за начальника СБУ, за главу МВС Віталія Захарченко. Я вважаю, що їх взагалі потрібно віддати під суд. Це ж був якийсь нонсенс: під час так званого святкування хрещення на території України діяли російські спецслужби ", - сказала Гуцол в інтерв'ю журналу "Кореспондент".

Активістка знову висловила впевненість, що під час візитів президента РФ Володимира Путіна до Києва з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі працювали "російські, а не українського спецслужби.

Гуцол повідомила, що активісти руху не звертаються за допомогою в Українську міліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: FEMEN пробралися на територію посольства Росії в Швеції

"Ой, ну що ви - в Україні ніколи не звертаємося. А от у Франції інша справа. Коли нам погрожують радикальні нацисти, французька поліція в рамках запобігання бійок оточує всі квартал у Парижі, в якому знаходиться офіс Femen. А тут сподіватися на подібні дії смішно. Міліція не здатна навіть знайти ноутбук і мою собаку".

Гуцол також зізналась, хто фінансує Femen.

"У нас є Femen shop, де продаються сувеніри. До того ж ми живемо на пожертвування. Ми Популярні в Європі. У нашої сторінки у Facebook, яка на сьогодні заблокована, було більше 130 тисяч передплатників. Тобто, повідомивши, що нам потрібні гроші на поїздку до Туреччини для проведення акції, ми за три дні легко зібрали $ 3 тисячі ", - зазначила лідер руху.

Нагадаємо, що під час святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі Femen заявив про низку нападів на їхніх активістів. За їх інформацією, на Гуцол напали в під'їзді і відібрали собачку, а потім в кафе невідомий вдарив її і відібрали ноутбук, в якому зберігалася важлива інформація руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голі груди українок покажуть на Венеційському кінофестивалі

Крім того, 27 Липня трьох активісток руху і російського фотокореспондент затримали в Києві Правоохоронні органи.

Троє представниць FEMEN і молодий чоловік були доставлені до Оболонського райуправління міліції. Оболонський райсуд Києва призначили штрафи російському фотокореспондент і трьом Активістки FEMEN.

Також раніше був жорстоко побитий один з ідеологів руху В.Святскій.

Зараз ви читаєте новину «FEMEN візьмуться за голову СБУ і Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути