неділя, 28 липня 2013 19:30

Суд Києва оштрафував 3 активісток FEMEN і російського фотокореспондента

Суд Києва оштрафував 3 активісток FEMEN і російського фотокореспондента
Фото: 062.ua

Оболонський райсуд у Києві призначив штрафи російському фотокореспонденту Дмитру Костюкову і трьом активісткам руху Femen, затриманим напередодні в українській столиці, повідомив "Інтерфаксу" в неділю адвокат Ярослав Яценко, присутній на судовому засіданні.

"Активісткам - штрафи по 85 гривень, Костюкову - штраф 136 гривень", - сказав Яценко.

За словами адвоката, "було дуже тривале засідання". "Активістки Femen і Костюков дали свої пояснення, після чого були допитані двоє свідків з боку міліції, які нібито бачили, що дівчата були топлес", - зазначив співрозмовник агентства.

"Але при допиті їх свідчення розвалилися: одна зі свідків не могла впізнати Костюкова, друга його впізнала, але не впізнала активісток Femen", - додав Яценко.

З іншого боку були пояснення ще однієї активістки Femen, "яка з вікна будинку бачила ситуацію і виклала письмово, що невідомі люди побили Костюкова і активісток, посадили їх в машину і відвезли", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо українців загинули і дев'ятеро постраждали у ДТП в Білорусі

У минулу суботу в Києві співробітники міліції затримали трьох представниць руху Femen і молодика, який їх супроводжував, за дрібне хуліганство і непокору співробітникам правоохоронних органів.

За офіційною версією київської міліції, три активістки Femen у оголеному вигляді проводили акцію біля торгового центру "Дрімтаун", а Костюков напав на співробітників міліції.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в київському главку міліції, у суботу близько 16:00 по Оболонському проспекту їхав наряд патрульно-постової служби і помітив трьох дівчат, які "розгулювали оголеними" і хлопця з фотоапаратом.

Співробітники міліції намагалися зробити їм зауваження через неналежний вигляд, однак вони не реагували.

У результаті троє представниць Femen і молодий чоловік були доставлені до Оболонського райуправління міліції.

Жіночий рух Femen, у свою чергу, заявив про напад і викрадення в Києві трьох своїх активісток і журналіста.

"Учасниці руху і фотограф були жорстоко побиті біля під'їзду, після чого їх силою затягнули в машину. Оксану Шачко, Олександру Шевченко, Яну Жданову і Дмитра Костюкова відвезли в автомобілях в невідомому напрямку, зв'язку з ними немає", - наголошувалося в прес-релізі руху .

Крім того, напередодні Femen повідомило про напад на лідера руху Ганну Гуцол у під'їзді власного будинку. За інформацією організації, чоловік міцної статури вдарив дівчину кулаком по обличчю і, схопивши собачку Фіму породи шпіц, втік.

Як стало відомо агентству, засідання Оболонського райсуду Києва в неділю почалося з запізненням на дві години - близько 12.00 місцевого часу. Журналістів на засідання не пустили.

Зараз ви читаєте новину «Суд Києва оштрафував 3 активісток FEMEN і російського фотокореспондента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути