Ексклюзиви
субота, 14 липня 2012 16:32

Фаріон поскаржилась у Генпрокуратуру на "регіоналів" за "недорасу" та "відрижку"

Фаріон поскаржилась у Генпрокуратуру на "регіоналів" за "недорасу" та "відрижку"
Ірина Фаріон вимагає порушити проти Мірошника та Колесніченка кримінальні справи. Фото: uainfo.censor.net.ua

ВО "Свобода" направила звернення до Генпрокуратури щодо висловлювань депутата Луганської облради від Партії регіонів Родіона Мірошника про те, що дітей, яких навчають української мови, "позбавляють всього і ростять недорасу". Про це заявила член політради ВО "Свобода" Ірина Фаріон.

"Депутати-свободівці вже направили свої звернення в ГПУ, як по Мірошнику, який назвав українців "недорасою", так і по Колесніченку, який назвав українську мову відрижкою", - заявила вона.

За її словами, "Свобода" розробила зразок заяви і закликала громадян також звертатися до ГПУ з вимогою порушити проти регіоналів кримінальні справи.

"Ми розробили зразок заяви для громадян, щоб вони також зверталися до прокуратури з вимогою порушити проти цих істот кримінальні справи. Тільки масовою кількістю заяв ми зможемо досягти результату", - додала Фаріон.

Як відомо, Родіон Мірошник заявляв, що навчання дітей українською мовою призведе до вирощування недораси. "Регіонал" Вадим Колесніченко у свою чергу висловився проти західних діалектів української мови, назвавши їх відрижкою.

Зараз ви читаєте новину «Фаріон поскаржилась у Генпрокуратуру на "регіоналів" за "недорасу" та "відрижку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

183

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути