вівторок, 10 липня 2012 16:45

Спецтема: Боротьба за "мову"

Один з голодувальників за "мову" обіцяє "набити морду" Колесніченку

Один з голодувальників за "мову" обіцяє "набити морду" Колесніченку
Вадима Колесніченка викликали на двобій. Фото: news.online.ua

Активіст громадського руху "Наступ" викликає автора скандального законопроекту "Про засади державної мовної політики" Вадима Колесніченка на двобій.

Руслан Секела — один з тих, хто досі голодує під Українським домом проти прийняття "мовного" законопроекту. Каже, що Колесніченко - "маститий "король українофобії", а його проект закону — ображає Україну і спрямований на її розкол. Саме тому він вирішив викликати політика і поговорити з ним по-чоловічому.

Про це сам Секела розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Литвина кричить душа: "Чому мене зрадили?"

"Повідомлення передав відкритим листом через ЗМІ. Крім закону було ще декілька інтерв'ю пана Колесніченка, де він етнічних українців назвав взагалі третьосортними людьми, а українську мову — відрижкою. Якоїсь реакції навіть наших політичних партій не було. Але ж покарання людина повинна за це понести. Не може бути так, що народний депутат України говорив такі неетичні речі. Влада у нас на цей зрозуміло що не реагує, але й опозиція чомусь також. Тому, я запропонував йому — нехай вийде на двобій. Хоч у такий спосіб, публічно вдасться дати йому по морді", - пояснює активіст.

В той же час Секела зізнався, що за українську мову ще нікого не бив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвину немає що підписувати, мовний закон не ухвалили - Василенко

"Я патріот своєї мови, але тут без ультрас, напевно — ну я нормальна людина. В кожної нормальної людини, яка тут народилась і любить свою країну, має бути патріотизм. Його має бути достатньо, щоб такі люди як Колесніченко відповіли у адекватний спосіб", - наголосив він.

Секела пропонує Колесніченку чесний кулачний двобій "до втрати одним із учасників усіх сил", але готовий вислухати пропозиії візаві.

"Якщо він вибере іншу форму поєдинку — я готовий. Стрілятись з ним — це вже велика честь для нього. А дати по морді людині, яка ображає Україну і українську мову — це справа достатньо почесна".

Проте, активіст не знає, чи прийме пан Колесніченко його виклик, бо особисто його не знає і тому судити про людські якості не береться.

На запитання про те, чи не боїться він відповідальності за побиття недоторканної особи, Секела каже: "Якщо він вже погодиться, то мав би зробити заяву, що цей двобій не несе за собою кримінальної відповідальності. Тобто це ж поєдинок, це ж не те, що я прийшов, завалив його і дав по морді. Це ж публічно, бо речі, які він робить — це важливо для всього суспільства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовним мітингувальникам стало погано, але "швидку" до них не пускають

Також активіст додав, що не має жодного сумніву у подальшій вдалій політичній кар'єрі Колесніченка, каже - "регіоналам" не вигідно змінювати такого "вдалого" спікера".

"У виборчому плані Партії регіонів закон по українській мові один із ключових. Вони у виборчій кампанії обіцяли двомовність своїм виборцям. Зараз вони ніби починають виконувати свої передвиборні обіцянки. Тому Партія регіонів зробить усе, щоб його прийняти. Вийшло так, що Колесніченко став спікером цього процесу, тому вірогідність його попадання у прохідну частину списку Партії регіонів досить висока", - підсумував активіст.

Зараз ви читаєте новину «Один з голодувальників за "мову" обіцяє "набити морду" Колесніченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути