четвер, 29 листопада 2012 21:02

Фаріон: "Мені соромно, що на чолі держави - зек, а прем'єр-міністр не володіє українською мовою"

Фаріон: "Мені соромно, що на чолі держави - зек, а прем'єр-міністр не володіє українською мовою"
Фаріон: "При цій владі ми маємо принижену гідність". Фото: varjag-2007.livejournal.com

У "Свободи" є список певних питань, за які вона готова голосувати у Верховній Раді разом з іншими опозиційними депутатами.

Про це соратниця Олега Тягнибока, обраний народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Фаріон розповіла в інтерв'ю "Главкому".

"Це стосується певного пакету економічних законів, закону про вищу освіту, мораторію на продаж землі, скасування закону Ківалова - Колесніченко, того ж персонального голосування. Тобто, ми ще до перемоги на виборах визначили свою стратегію діяльності в Верховній Раді. А ворожити, як воно далі буде, зараз не потрібно. Ми будемо максимально шукати точки дотику і максимально цементувати відстані між нами, тому що ми маємо спільного ворога - кримінальну олігархію. Мені соромно, що на чолі держави - зек, мені соромно, що прем'єр-міністр, який живе в Україні 30 років, не володіє мовою і не може зліпити українські слова", - зазначила Фаріон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новодворській подобається "розумна і тверда людина" Ірина Фаріон

Вона констатувала, що "Свобода" не може самостійно вирішити вищезазначені питання.

"І не тільки з огляду на те, що "Свобода" має лише 37 депутатів, а й враховуючи рівень суспільної свідомості. Україна - постгеноцидна і постколоніальна. Чи могла країна так просто звільнитися за 20 років, будучи поневоленою 700 років? Перемога "Свободи" є наслідком нашої пекельної роботи, і ті, хто називає її феноменом і несподіванкою, просто не орієнтується в процесах, які відбуваються в людській свідомості і в тих потребах, які відчувають люди внизу. А "Свобода" - це політична сила, яка прийшла з низин. Я особисто прийшла з рук свого батька, який жив у ті жахливі совдепівські часи, прищепивши мені шалений опір до цього. Найважливіше в житті - зберегти людську і національну гідність, а при цій владі ми маємо принижену гідність", - зазначила депутат "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «Фаріон: "Мені соромно, що на чолі держави - зек, а прем'єр-міністр не володіє українською мовою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

459

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути