Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2018 09:11

Євросуд відхилив прохання "правої руки" Януковича

Євросуд відхилив прохання "правої руки" Януковича
До березня 2019-го діє заборона на в'їзд Клюєва до ЄС і замороження активів на території Євросоюзу. Ці санкції можуть продовжити. Фото: 112.ua

Суд Європейського Союзу відхилив клопотання колишнього голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва про зупинення дії санкцій ЄС проти нього.

Клюєв заявляв, що при внесенні його до санкційного списку ЄС не перевірив достовірність наданої українською стороною інформації, передає "Радіо Свобода".

На це президент Євросуду відповів, що пізніше суд перевірить законність наявних обмежувальних заходів проти Клюєва. Але зараз необхідності негайного припинення дії санкцій не бачить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд повернув майно родині Арбузова

Колишній глава Адміністрації президента Андрій Клюєв із 28 лютого 2014-го перебуває в розшуку Служби безпеки України. Проживає на території Росії. В Україні його підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених статтею "Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій", статтею "Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу" Кримінального кодексу України.

Влітку суд Європейського Союзу скасував деякі санкції проти Клюєва. При цьому до березня 2019-го діє заборона на в'їзд до ЄС і замороження активів на території Євросоюзу. Ці санкції можуть продовжити.

Зараз ви читаєте новину «Євросуд відхилив прохання "правої руки" Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути