пʼятниця, 05 липня 2013 06:07

Європейські опозиціонери вимагають надати Сноудену політичний притулок

Європейські опозиціонери вимагають надати Сноудену політичний притулок
Едвард Сноуден. Фото: www.spletnik.ru

Низка європейських опозиційних політиків звернулась до влади своїх країн з вимогою надати політичний притулок екс-співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену.

Про це свідчать дані, опубліковані на Wikileaks.

Побіжний екс-співробітник ЦРУ, що оприлюднив секретні дані спецслужб США, вже другий тиждень, ймовірно, знаходиться в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво". Сноуден розіслав запити про надання притулку 21 країні, але більшість держав відмовила йому.

Негайно надати Сноудену притулок закликав владу Франції глава французької "Лівої партії" Жан-Люк Меланшон. Після того як стало відомо, що МЗС Франції відмовив Сноудену, лідер правого "Національного фронту" Марін Ле Пен заявила, що глибоко жалкує про таке рішення влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім європейських країн відмовили Сноудену в політичному притулку

Голова Соціал-демократичної партії Німеччини Зігмар Габріель закликав розслідувати дані про прослуховування американськими спецслужбами іноземних посольств і дипмісій і надати Сноудену притулок в рамках програми захисту свідків. У бундестазі за те, щоб надати Сноудену гарантію безпечного проїзду для подальшого розгляду, виступив колишній баварський міністр регіонального розвитку і член Християнсько-соціального союзу в Баварії Петер Гаувайлер.
У парламенті Ірландії в підтримку запиту Сноудена висловилися незалежні сенатори Девід Норріс і Клер Дейлі.

Крім того, група депутатів з парламенту Ісландії виступила з вимогою надати Сноудену громадянство цієї країни. Увечері в четвер за цей законопроект проголосували шість з 63 парламентаріїв.

Зараз ви читаєте новину «Європейські опозиціонери вимагають надати Сноудену політичний притулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути