четвер, 27 червня 2013 22:13

Сміливий вчинок Сноудена змусить великі держави переписати правила для спецслужб

Сміливий вчинок Сноудена змусить великі держави переписати правила для спецслужб
Фото: lenta-ua.net

Оприлюднення екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом інформації про масове стеження американськими спецслужбами за своїми громадянами змусить цивілізований світ домовитись про нові правила гри.

Упевненість в цьому в ефірі телеканалу ТВі висловила голова Комітету з прав людини та свободи слова Елліна Шнурко-Табакова.

За словами експерта, фактично такі випадки витоку інформації про проекти – це підстава для цивілізованих країн домовитися про правила гри вже не тільки всередині себе.

"Тепер є необхідність обумовити правила, як працюють розвідки, де вони співпрацюють, де займаються своїми вужчими інтересами і т.д. Думаю, що таких сигналів буде ще чимало", - зазначила Шнурко-Табакова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Покарати Сноудена за зраду — справа честі для ЦРУ

Вона наголосила, що якщо унаслідок сміливого вчинку Сноудена Євросоюз, Англія і Сполучені Штати зуміють гармонізувати законодавство у сфері персональних даних, яке зараз дуже відрізняється, і домовитися про правила міжнародної співпраці у сфері стеження і захисту, то екс-співробітник ЦРУ зіграє позитивну роль.

"Тому що саме такі вчинки, як цей, примушують країни спершу висувати претензії одна до одної, а потім знаходити правила. І в глобальному світі ці правила будуть дедалі прозорішими", - спрогнозувала експерт.

Нагадаємо, на початку червня 2013 року Сноуден передав газетам The Guardian і The Washington Post секретну інформацію Агентства національної безпеки США, що стосується масового стеження американських спецслужб за своїми громадянами.

Також Сноуден відкрив дані про те, що Центр урядового зв'язку Великобританії використовував під час зустрічей G20 в 2009 році передові розвідувальні технології, щоб шпіонити за делегатами саміту, в тому числі за представниками "двадцятки" з Росії, Туреччини та ПАР.

Зараз ви читаєте новину «Сміливий вчинок Сноудена змусить великі держави переписати правила для спецслужб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути