четвер, 27 червня 2013 21:50

Політична "прописка" Сноудена в Росії стане викликом для США

Політична "прописка" Сноудена в Росії стане викликом для США
Едвард Сноуден. Фото: telegrafist.org

Якщо президент Росії Володимир Путін надасть екс-співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену політичний притулок, то це означатиме, що він кидає виклик Америці.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив політичний консультант Тарас Березовець.

Експерт зазначив, що спецслужбам Сполучених Штатів, зокрема ЦРУ, заборонено здійснювати розвідувальну діяльність проти американських громадян і на американській території.

"Скандал полягає у тому, що американці тепер запідозрили, що відбувається збір конкретної інформації проти них самих. Тобто, якби це було тільки іноземні громадяни, то такого розголосу, звичайно, не було б", - наголосив Березовець.

Водночас, на його переконання, Сноуден у цій ситуації не є героєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сноуден може бути психічно хворим — екс-заступник голови СБУ

"Він зробив головне – оприлюднив те, про що і так знали: вся інформація, яку кожний користувач завантажує, може бути абсолютно доступною", - зауважив політконсультант.

За його словами, експерти з міжнародної політики вже прогнозують погіршення стосунків між Російською Федерацією та США через тривале перебування Сноудена у транзитній зоні московського аеропорту.

"Якщо Путін буде надавати Сноудену політичний притулок, то це означатиме, що він кидає виклик Америці, всій її потужності, і Америка має вжити заходів у відповідь", - вважає Березовець.

"У будь-якому випадку, сьогодні поразка американців може обернутися так само стратегічною поразкою для Кремля. Кремль украй є вразливий до будь-яких дій з боку Сполучених Штатів", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сноуден в Москві, в транзитному залі. Видавати його - "все одно, що порося стригти" - Путін

Нагадаємо, на початку червня 2013 року Сноуден передав газетам The Guardian і The Washington Post секретну інформацію Агентства національної безпеки США, що стосується масового стеження американських спецслужб за своїми громадянами.

Також Сноуден відкрив дані про те, що Центр урядового зв'язку Великобританії використовував під час зустрічей G20 в 2009 році передові розвідувальні технології, щоб шпіонити за делегатами саміту, в тому числі за представниками "двадцятки" з Росії, Туреччини та ПАР.

Зараз ви читаєте новину «Політична "прописка" Сноудена в Росії стане викликом для США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути