четвер, 04 липня 2013 05:18

У скандалі навколо Сноудена впізнали історію про Мельниченка

У скандалі навколо Сноудена впізнали історію про Мельниченка
Ігор Смешко. Фото: bigbord.net

Екс-голова Служби безпеки, президент Центру стратегічних досліджень та аналізу Ігор Смешко вбачає багато спільного між скандалами з участю екс-працівника ЦРУ Едварда Сноудена та колишнього майора держохорони України Миколи Мельниченка.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Фактично, всі пункти звинувачення проти Сноудена – це один до одного пункти звинувачення українського законодавства стосовно майора Мельниченка. Та наші американські колеги залишилися глухими", - зазначив Смешко.

"Сьогодні вони досить активно, коли за плечима США зовсім інший ваговий актив впливу, звертаються до іноземних країн для того, щоби Сноудена отримати й відіслати до суду", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім європейських країн відмовили Сноудену в політичному притулку

На його думку, історія із Сноуденом має для України стати уроком.

"Касетний скандал" відкинув у розвідці нашу державу на десятки років. Сьогодні правової оцінки дій майора Мельниченка так і не здійснено. А для авторитету спеціальних служб, для мотивації всередині будь-який крок із правопорушенням, який не завершено судово, і він не відкритий для суспільства – це дуже загрозлива річ", - переконаний Смешко.

За його словами, справа Мельниченка руйнує довіру українських громадян до спецслужб і до їхньої здатності захищати національні інтереси України.

Зараз ви читаєте новину «У скандалі навколо Сноудена впізнали історію про Мельниченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути