неділя, 22 липня 2018 08:55

Європейцям не потрібні брудні гроші Януковича

Європейцям не потрібні брудні гроші Януковича
Екс-президенту Віктору Януковичу дали виїхати закордон. Фото: 5 канал

Європейці хочуть фінансової прозорості. Вони не зацікавлені у брудних грошах екс-президента Віктора Януковича і боротимуться із цим активніше.

Про це Gazeta.ua розказав економіст Володимир Дубровський:

"Підозрюю, що це був елемент договорняка. Українська політична культура дуже компромісна. Ніколи не було заведено карати аж надто суворо. І багатьох політиків це влаштовує. Це довго стримувало нас від масштабних соціальних конфліктів, поки не прийшла людина з іншої соціальної культури — Янукович. Він став виключенням. Рано чи пізно наші правоохоронці почнуть шукати ці гроші. І міжнародні структури будуть активніше із цим воювати. Вони не зацікавлені у брудних грошах в різноманітних фондах. Європейці йдуть до фінансової прозорості, їх почало бентежити відмивання грошей країн, що розвиваються.

Янукович може досі мати вплив на розслідування. Люди, які із ним працювали, залишаються на місцях. У них можуть бути зобов'язання або на них є компромат. І канали розповсюдження також нікуди не поділись. Система Януковича базувалась на цьому взаємному контролі. Спосіб досі залишився. Тільки тепер слідкують за дотриманням корупційних домовленостей.

Коли Янукович втік до Харкова, планував влаштувати там справжню війну проти переможців Революції. Але не зробив цього. Йому дали втекти і вивести гроші. Не тільки правоохоронні структури йому підкорялись. Гарантії мають певні обмеження. Правоохоронні органи повністю перезавантажаться і на них компромату не буде. Те, що не змогла косметична реформа поліції. Тоді нові обличчя з'явились тільки у патрулі. А інші - залишилась на місцях. Мають прийти абсолютно нові люди. Які не платили за посади і не мають хвостів за собою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші Януковича доведеться забирати у Порошенка і Тимошенко

Раніше, фінансова розвідка США знайшла $700 млн, які екс-президент Віктор Янукович і його поплічники вивели закордон між 2008 і 2014 роками. Про це написали американські журналісти. У них також є інформація, що українські правоохоронці нехтували деякою інформацією американських колег у розслідуваннях.

Зараз ви читаєте новину «Європейцям не потрібні брудні гроші Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути