Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2012 02:12

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Європа зараз ставиться до України, як колись до Південної Африки - політолог

Європа зараз ставиться до України, як колись до Південної Африки - політолог
Олександр Палій: Тимошенко зараз не може контролювати не тільки партію, а й те, що їй їсти. Фото: www.radiosvoboda.org

Європа починає ставитися до України як до не зовсім повноцінних держав і як колись ставилася до країн Південної Африки.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій, говорячи про наслідки рішення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ, яким він залишив без змін обвинувальний вирок Юлії Тимошенко.

Він підкреслив, що погіршення стосунків з Європою відбувалося вже давно, але зараз ситуація може погіршитися ще більше.

"Зараз фактично Україна знаходиться на стадії м'якої ізоляції на міжнародній арені. Ця лінія європейських країн буде продовжена, доки питання Тимошенко і питання політичних в'язнів, а ширше — демократії України, не буде вирішено в якихось прийнятних для демократичних стандартів способах", - переконаний експерт.

Палій додав, що мова іде "не про Тимошенко як таку, а про те, що судять людина, яка набрала практично стільки ж голосів, як і президент на останніх виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада не підозрює, що рішення Євросуду щодо Тимошенко треба буде виконувати"

"Крім того, як ми пам'ятаємо, БЮТ і НУНС виграли на попередніх парламентських виборах. А зараз, замість того, щоб керувати політичними процесами навіть перебуваючи в опозиції, Тимошенко і Луценко на сьогоднішній день не можуть керувати навіть тим, коли їм вимикати в камері світло і що їм там їсти. Тому зрозуміло, що ситуація в Європі сприймається достатньо критично", - наголосив політолог.

Європа, на думку експерта, починає ставитися до України, як свого часу ставилися до Південної Африки.

"Відбувається відсунення України в категорію не зовсім повноцінних держав. Коли говорять з державою про демократію, а не про якісь спільні проекти, спільні взаємодії на міжнародній арені, це свідчить про те, що до держави ставляться не так, як українці того заслуговують", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Таких треба вішати" - судді відмовили у задоволенні касаційної скарги Тимошенко

Водночас, експерт переконаний, що якби президент Віктор Янукович помилував би Тимошенко, це був би колосальний крок вперед.

"Десь 70% питань України це зняло б одразу. Я не виключаю, що це станеться, але вже тільки після парламентських виборів. Тому що зараз влада не готова отримати з ходу такого агітатора за опозицію. А після виборів це взагалі було б найрозумнішим, на що влада могла б піти у нинішніх умовах", - пояснив Полій свою думку.

Зараз ви читаєте новину «Європа зараз ставиться до України, як колись до Південної Африки - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути