Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2012 20:27

У ЦВК передумали друкувати прізвища Тимошенко і Луценка в бюлетенях

У ЦВК передумали друкувати прізвища Тимошенко і Луценка в бюлетенях
Андрій Магера розповів про непорозуміння, яке виникло у ЦВК. Фото: pravo-kiev.com

Члени Центральної виборчої комісії прийшли до висновку, що в бюлетенях для голосування за партійними списками прізвищ Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Павла Лазаренка не буде.

"Там просто було непорозуміння. Ми ці моменти з'ясували - цих трьох осіб не буде у формі виборчого бюлетеня", - пояснив заступник голови ЦВК Андрій Магера журналістам у середу.

Він повідомив, що члени ЦВК підняли стенограму засідання і прийшли до висновку, що пропозиція члена Центрвиборчкому Олександра Шелестова стосувалося не тільки преамбули постанови ЦВК про затвердження форми і тексту бюлетеня щодо виборів у багатомандатному окрузі, але і доповнення, що стосується безпосередньо тексту бюлетеня.

Магера нагадав, що відповідно до пропозиції Шелестова, в преамбулі постанови ЦВК було зроблено посилання на попередні постанови, якими ЦВК відмовила в реєстрації Тимошенко, Луценку і Лазаренку.

Як повідомлялося, ЦВК у середу затвердив форму і текст бюлетеня для голосування в загальнодержавному багатомандатному окрузі. Згідно з постановою, у тексті бюлетеня будуть вказані прізвища, імена та по-батькові кандидатів, що входять в першу п'ятірку партійних списків.

Тимошенко і Луценко були включені в партсписок ВО "Батьківщина" під номерами 1 і 5, Лазаренко - в список ВО "Громада" під номером 1.

ЦВК виключив їх зі списку в зв'язку з тим, що вони мають судимості, не зняті і не погашені у встановленому законом порядку.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК передумали друкувати прізвища Тимошенко і Луценка в бюлетенях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути