понеділок, 23 квітня 2012 20:12

Європа стурбована результатами першого туру виборів у Франції

Європа стурбована результатами першого туру виборів у Франції
Фото: reuters.com

Деякі європейські політики висловлюють стурбованість у зв'язку з успіхом ультраправих на президентських виборах у Франції. Лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен у першому турі виборів отримала 18 відсотків голосів – це третій результат.

На другому місці чинний президент Ніколя Саркозі, який представляє правоцентристський "Союз за народний рух" – 27 відсотків голосів. Веде перед кандидат Соціалістичної партії Франсуа Олланд – 28, 7 відсотків.

Глава МЗС Швеції Карл Більдт попередив про небезпеку поглядів, спрямованих "проти відкритого суспільства та відкритої Європи".

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн заявив, що частково за такі результати можна звинувачувати Саркозі, який у ході передвиборної кампанії виступив за посилення правил імміграції та реформу Шенгенської безвізової зони.

Сам Саркозі, виступаючи в понеділок перед журналістами в Парижі, заявив: "Я хочу говорити з усім французьким народом без винятку. Я не звертаюся тільки до лівих чи правих. Я хочу говоритися з усіма французами. У цей критичний момент ви повинні зробити свій вибір".

 

Зараз ви читаєте новину «Європа стурбована результатами першого туру виборів у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути