четвер, 26 вересня 2013 13:15

Європа спроможна сама вийти з економічної кризи — експерт

Європа спроможна сама вийти з економічної кризи — експерт
Валерій Чалий. Фото: www.day.kiev.ua

Україна не допоможе Європі вийти з економічної кризи. Швидше за все, цей процес відбудеться навпаки.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів експерт-міжнародник, заступник генерального директора міжнародних програм Центру Разумкова Валерій Чалий, коментуючи заяву президента, що Україна допоможе процесу виходу Європи з економічної кризи після запровадження зони вільної торгівлі.

Експерт зазначив, що Європа сама спроможна долати проблеми: "Очевидно, що сьогодні скоріше Європейський союз може допомогти Україні і з точки зору економічної взаємодії, і фінансової. Україна в загальному товарообігу Європейського союзу має дуже скромне місце в порівнянні в обсягами торгівлі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадського прем?єра закликали підтримати звільнення Тимошенко

"В будь-якому разі, дійсно, додаткові ринки взаємні — це можливість більш стабільного розвитку. Але ситуація для Європейського Союзу більше залежить, звичайно, не від України, а від внутрішньої спроможності подолати ті проблеми, які виникали. А Європа показує цю спроможність долати виклики, які перед ними стоять. Навпаки, Україна розраховує на те, що Європейський Союз, після свого зміцнення, буде більше відкритий до інтеграції", - розповів Чалий.

Він додав, що заяву президента Віктора Януковича варто сприймати спокійно: "Очевидно, що форма виступів потребує таких яскравих моментів".

 

Зараз ви читаєте новину «Європа спроможна сама вийти з економічної кризи — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути