Ексклюзиви
четвер, 26 вересня 2013 11:53

Янукович підписав закон про перевибори в проблемних округах

Янукович підписав закон про перевибори в проблемних округах

Президент України Віктор Янукович підписав закон, за яким вибори в п'яти проблемних округах мають бути проведені на 15 грудня

Про це йдеться у повідомленні, розміщенному на офіційному сайті глави держави.

Загалом Янукович сьогодні підписав 4 закони серед, яких Закон № 457-VII "Про повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194,197, 223".

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила на 15 грудня повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 (Київ, Шевченківський район).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" затвердила стратегію проведення виборів у проблемних округах
Закон встановлює, що виборчих процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

Крім того, законом встановлюються конкретні терміни для виготовлення передвиборної агітації та проведення агітаційної компанії,  висування кандидатів у нардепи, виготовлення за рахунок коштів держбюджету інформаційних плакатів кандидатів у депутати, а також формування виборчих комісій у цих округах .

Як відомо, ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів народних депутатів у п'яти одномандатних округах 28 жовтня 2012.

Законом "Про вибори народних депутатів" не передбачена можливість невизнання результатів виборів в одномандатних округах, тому ЦВК відмовився призначати повторні вибори до зазначених 5 округах до врегулювання даної проблеми в законодавчому порядку.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підписав закон про перевибори в проблемних округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути