четвер, 02 лютого 2012 21:50

Європа і США готують чорний список українських політиків?

Європа і США готують чорний список українських політиків?

США та Євросоюзу варто подумати про список українських чиновників, яким слід заборонити в'їзд до цих країн.

Про це заявив екс-посол Сполучених Штатів в Україні Стівен Пайфер, виступаючи 1 лютого на слуханні в Сенаті США з приводу політичної ситуації в Україні, пише Українська правда з посиланням на ВВС.

"Можливо, настав час для чиновників із США та ЄС провести консультації щодо доречності складання списку осіб з України, яким не видаватимуть візи для поїздок до Сполучених Штатів та країн-членів ЄС", - сказав Пайфер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада опинилася в м'якій ізоляції

На думку дипломата, навіть сама загроза такого списку може послати "сильний сигнал" Києву і мати "потужний вплив" на президента Януковича та його команду.

"Це поки що не заклик до тієї ізоляції, яку Захід застосував до Білорусі. Україна ще не опустилася до такого рівня. Однак Сполучені Штати і Європейський Союз мають шукати ефективні шляхи, щоб вивести пана Януковича з омани, начебто він може дотримуватися ще авторитарнішого курсу в своїй країні без наслідків для Києва у відносинах із Заходом", - додав екс-посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняно з Росією і Білоруссю, в Україні демократія є - "регіонал"

Нагадаємо, про запровадження санкцій проти українських чиновників на слуханнях у Сенаті говорила і донька ув'язненого екс-прем'єра Євгенія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Європа і США готують чорний список українських політиків?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути