пʼятниця, 29 листопада 2013 15:20

"Євроланцюг" на Рівненщині підтримали сотні людей
10

Фото: Фото: Олена Власова

Сьогодні, 29 листопада, опівдні на підтримку євроінтеграції мали взятися за руки мешканці 4-х областей - Київщини, Житомирщини, Рівненщини та Львівщини, однак на всі заплановані ділянки людей забракло.

У Рівному учасників попросили зібратися на 11-ту годину, однак більшість прийшла заледве опівдні. Зокрема, на виїзді з міста біля зоопарку на дорозі з'явилася лише одна жінка з великим прапором на плечі.

Найбільше людей просто з'їхалося до центру міста – на вулиці Соборну та Київську. Дехто узяв з собою прапори та наліпки з символікою ЄС, розмалювали щоки фарбою.

"Ми – перший курс менеджерів з гуманітарного університету, цілим потоком у 42 людини сюди прийшли. Хочемо достойно жити, мати нормальні стипендії та роботу, - кричать у гурті студентів навпроти Свято-Воскресенського собору у центрі міста. – Ми не заважаємо руху транспорту чи пішоходам, не перекриваємо вулиці. Просто стоїмо по лівому боці і тримаємося за руки – це не заборонено. Скільки часу тут пробудемо, без поняття".

Собі на куртки юнаки поналіплювали аркуші з друкованими літерами. Коли усі стають разом, можна прочитати фразу: "Україна за ЄС, Україна це Європа".

"А я прийшла сюди, бо не хочу зараз сидіти в хаті і думати, що вранці покласти дітям на сковорідку. Дочка безробітна, онук теж, а я маю ніщенську пенсію. Хватить уже тім папєрєднікам властувать", - махає руками старша жінка, називається Валентиною. Біля неї двоє чоловіків тримають портрет Віктора Януковича з надписом англійською "Гра закінчена".

Рівнянин Едуард просто переліз через бордюр і тримає над проїжджою частиною великий український прапор. Водії сигналять йому та знімають з вікон на мобільні телефони.

"Я тут в 1990-ому році стояв так само з прапором, коли йшлося про нашу незалежність. Тільки тоді люди сміливіші були, ми взялися за руки просто посеред цієї вулиці Соборної, а водії нас об'їжджали, - обертається чоловік. – Добре, що прийшла молодьож, але народу мало. Мабуть, розчарувалися після першого майдану".

На багатьох ділянках людей не вистачає і учасники просять перехожих доєднатися до живого ланцюга на тротуарі, щоб закрити дірки.

За півгодини після початку учасники мають співати державний Гімн, але ніяк не можуть домовитися, коли. Врешті кожна ланка просто намагається зігрітися по-своєму – хтось тупоче ногами на одному місці, кілька дівчат-студенток побігли до кіоску по гарячу каву, а інші стрибають з криками: "Хто не скаче, той москаль". Через брак організаторів люди губляться і запитують, що їм далі робити. Близько 13-ої години на майдані Незалежності починається мітинг і ланцюг потрохи розпадається.

Скільки всього людей підтримали "Євроланцюг" в області, підрахувати важко. Найщільніше вдалося об'єднати хіба центр Рівного - від майдану Незалежності до Театральної площі.

"На акцію рівняни відреагували слабо, - розповідає організатор акції на Рівненщині тележурналіст Олександр Курсик. – Основні групи жителів міста зосередились біля зоопарку, на ділянці від автовокзалу до 12-ої школи та у центрі міста. Велика кількість людей вийшла на Корецьку об'їзну. Добре підтримали акцію жителі села Тинного, селища Гоща та міста Дубно. За учасниками акції усюди спостерігають працівники ДПС".

Зараз ви читаєте новину «"Євроланцюг" на Рівненщині підтримали сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути