пʼятниця, 29 листопада 2013 14:15

У Києві провалився живий ланцюг

У Києві провалився живий ланцюг
Фото: doba.te.ua

29 листопада з 12.00 до 14.00 живий євроінтеграційний ланцюг мав з'єднати Майдан Незалежності у Києві та кордоном з Євросоюзом. У столиці захід провалився.

Станом на 12.00 біля станції метро "Святошин" зібралося всього 6 студентів. Один із координаторів акції студент столичного ВНЗ тримав прапор України.

"Приєднатися до координаторів цієї акції вирішив вчора об 11 годині вечора. Тоді дізнався, що на "Святошино" у них - проблемна ділянка. Наш коледж знаходиться поряд і я вирішив допомогти. Сьогодні вранці з товаришем ходили по групах, агітували студентів взяти участь у створенні живого ланцюга. Багато людей були готові йти з нами. Але за півгодини до виходу до мене підійшов працівник адміністрації і сказав: "Сьогодні будемо проводити перевірку. Якщо студенти не з'являться на третю пару, у них будуть проблеми". Ми з товаришем таки прийшли. Мають підтягтися ще ті студенти, в яких третьої пари не буде", - розповів він кореспонденту Gazeta.ua.

"Ходжу на Майдан з минулої п'ятниці. Востаннє був там позавчора. За ці дні Майдан змінився не в кращу сторону. Він став абсолютно нейтральним і пасивним. Здається, хтось навмисне перетворив Майдан на дискотеку", - додав він.

Близько 12.15 студенти вирушили до станції метро "Нивки". Там вони приєдналися до 2 десятків людей. Вони над дорогою і трималися за руки.

"Живий ланцюг робили спонтанно і неорганізовано. Всі потрошки щось планували, але ніякої конкретизації не було. Він не вдався, бо люди у нас байдужі", - сказав один із учасників живого ланцюга Віталій Божко із селища Немішаєве.

"Зараз прогулюю роботу. Начальник вже дзвонив, питав, де я. Сказав, що сьогодні запізнюся через особисті справи. Правду не казав. Якщо скажу, що беру участь у живому ланцюзі, можуть звільнити", - додав він.

Довжина ланцюга мала скласти 625 км. Основними центрами мали стати міста Київ, Житомир, Рівне, Львів та Перемишль.

Зараз ви читаєте новину «У Києві провалився живий ланцюг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути